3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η βαθμολογία μιλά για την εικόνα των 20 αγωνιστικών. Πως ήταν πέρσι πως είναι φέτος. Ποιες ομάδες έχουν άνοδο και ποιες πτώση)

Η βαθμολογία μιλά για την εικόνα των 20 αγωνιστικών. Πως ήταν πέρσι πως είναι φέτος. Ποιες ομάδες έχουν άνοδο και ποιες πτώση)

By on 23 Ιανουαρίου, 2024 0 386 Views

H βαθμολογία δείχνει και την εικόνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Οι 20 αγωνιστικές είναι αρκετό δείγμα ωστόσο δεν μπορεί κανένας να είναι  απόλυτος για την βαθμολογία στο τέλος της Α΄ φάσης σε έξι αγωνιστικές και πολύ περισσότερο για την τελική κατάταξη στην β΄ φάση.

Οπωσδήποτε όμως ΑΠΟΕΛ και Άρης αυτή την ώρα έχουν το πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα και είναι οι δυο βασικοί διεκδικητές με βάση την συνολική εικόνα των 20 αγωνιστικών και των αποτελεσμάτων σε αγώνες με ομάδες της πρώτης εξάδας.

Για όσους δίνουν σημασία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον  μία σύγκριση της περσινής βαθμολογίας με την φετινή στις 20 αγωνιστικές. Κάτι που μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και τίποτε στη μάχη του τίτλου ωστόσο δείχνει την βελτίωση κάποιων ομάδων σε σύγκριση με πέρσι και το αντίθετο. Για την πρώτη εξάδα το ΑΠΟΕΛ δείχνει σταθερότητα και ο Άρης μικρή άνοδο που φαίνεται μεγαλύτερη λόγο της μεγάλης διαφοράς βαθμών της ΑΕΚ προς τα κάτω. Η Ανόρθωση είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη βελτίωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης, που αναδείχθηκε πέρσι πρωταθλητής, ήταν 10 βαθμούς πίσω από την πρώτη ΑΕΚ, ενώ αυτή την στιγμή είναι μείον 4 από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ένα παράδειγμα και μόνο, που στέλνει μήνυμα, σε ότι αφορά το τι προμηνύεται εν όψει του ότι το πρωτάθλημα μας, ολοκληρώνεται μετά από 16 αγωνιστικές.

Αναφορικά με τις ομάδες και τις αυξομειώσεις που παρουσιάζουν, οι δύο βαθμολογίες είναι ενδεικτικές για να βγουν συμπεράσματα.

Οι μοναδικές ομάδας που έχουν τους ίδιους βαθμούς  είναι η Νέα Σαλαμίνα (31) και ο Απόλλων (32) ενώ σταθερή είναι και η πορεία του ΑΠΟΕΛ (45 φέτος και 46 πέρσι) σε αντίθεση με τη μεγάλη διαφορά της Ανόρθωσης που έχει 18 βαθμούς περισσότερους  φέτος.

Τη μεγαλύτερη πτώση (από την πρώτη 6άδα) καταγράφει η ΑΕΚ που είχε 47 βαθμούς έναντι 39 μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Άνοδο έχει και η Ομόνοια ενώ η Πάφος FC έχει μείωση.

Σημαντική  πτώση, καταγράφει η ΑΕΛ με 20 έναντι 28 πέρσι.

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια τις δύο βαθμολογίες που δείχνουν πως ήταν η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων μετά την περσινή 20η αγωνιστική και πως είναι φέτος.