8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΟΣΚΕΛΑ:Μόνο η νίκη έχει σημασία στην Κύπρο.Σε τρεις μήνες εμπειρίες για ένα μπεστ σέλερ.Περάσαμε υπέροχα στην πόλη και στην εξοχή

ΚΟΣΚΕΛΑ:Μόνο η νίκη έχει σημασία στην Κύπρο.Σε τρεις μήνες εμπειρίες για ένα μπεστ σέλερ.Περάσαμε υπέροχα στην πόλη και στην εξοχή

By on 23 Ιανουαρίου, 2024 0 286 Views

Δηλώσεις παραχώρησε ο Φινλανδός, πρώην πλέον προπονητής της ΑΕΛ, Τόνι Κοσκέλα, σε μέσο της χώρας του, μιλώντας για τη θητεία του στην ομάδα της Λεμεσού.

Όπως έγινε γνωστό και επίσημα χθες, ο Φινλανδός προπονητής Τόνι Κοσκέλα, αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ.Στον απόηχο της θητείας του στην ομάδα της Λεμεσού, παραχώρησε δηλώσεις σε ΜΜΕ της χώρας του, όπου μίλησε για την εμπειρία του στην ομάδα της Κύπρου, αλλά και για το επίπεδο της πρώην πλέον ομάδας του.Μέσα από τις δηλώσεις του διαπιστώνεται η διαφορά της ποδοσφαιρικής κουλτούρας ανάμεσα στην Κύπρο και τις Σκανδιναβικές χώρες.

«Το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη στην Κύπρο. Στο τέλος της ημέρας, δεν συμβαδίζαμε με τις προσδοκίες του συλλόγου, ακόμα κι αν ήταν ρεαλιστικές λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση του συλλόγου»

Για το επίπεδο της ομάδας του: «Προσωπικά μας είδα να αποδίδουμε στο αναμενόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου. Κερδίσαμε τους κατώτερους, αλλά δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις 6 πρώτες ομάδες. Υπήρχε επίσης κακή τύχη σε μερικά παιχνίδια, και σε μερικά άλλα πιάσαμε άσχημα, όπως συμβαίνει μερικές φορές με καλύτερους παίκτες».

Για την γενικότερη εμπειρία του: «Σε αυτούς τους τρεις μήνες, υπήρχαν τόσα γεγονότα και εμπειρίες όσο ένα μπεστ σέλερ . Λειτουργούσαμε στο σύλλογο σε μια εποχή που άρχισαν να αποκαλύπτονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες» αποκαλύπτει η Κοσκέλα.

«Ως προπονητής, πρέπει να σκέφτεσαι τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες όταν υπάρχουν παίκτες στην ομάδα των οποίων οι μισθοί μένουν πολύ πίσω, όπως συνέβη εδώ. Πιστεύω ότι αυτές οι εμπειρίες θα είναι χρήσιμες και στο μέλλον, και σίγουρα είμαι καλύτερος προπονητής σήμερα από όταν ξεκίνησα εδώ τον Οκτώβριο».

Για τη διαμονή του στην Κύπρο αλλά και για το πρωτάθλημα «Περάσαμε υπέροχα στην πόλη και στην εξοχή. Το πρωτάθλημα είναι υποτιμημένο από όσους δεν το ξέρουν. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί παίκτες και ως προπονητές υπάρχουν αρκετοί προπονητές με γεμάτο βιογραφικό, οι οποίοι έχουν ένα υπόβαθρο μέχρι την ισπανική La Liga. Οι top-6 ομάδες έχουν μεγάλη ικανότητα με την μπάλα και ποιότητα στην επιθετική κατεύθυνση».