11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ασταμάτητη η ΑΕΚ.Πέρασε με τριάρα και από την Καρμιώτισσα.Aνέβηκε στη 2η θέση και περιμένει…

Ασταμάτητη η ΑΕΚ.Πέρασε με τριάρα και από την Καρμιώτισσα.Aνέβηκε στη 2η θέση και περιμένει…

By on 26 Ιανουαρίου, 2024 0 466 Views

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε σε κάποια στάδια του αγώνα αλλά πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 3-1 απέναντι στην Καρμιώτισσα και «πάτησε» (προς το παρόν) στην 2η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πανέμορφο γκολ του Λόπες στο 33’ αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Θεοδώρου στο 45+1’. Στο δεύτερο μέρος όμως η ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερη και με τέρματα από τον Ιμάντ Φαράζ στο 52’ με δόση τύχης και από υποδειγματικό πλασέ του Τρισκόφσκι στο 88’ «κλείδωσε» τη νίκη.Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με τους Λόπες και Γκάμα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και δίκαια προηγήθηκε με 1-0. Αφού είχε δύο καλές στιγμές, με το Σάντσες στο 8΄ και τον Ντίμερς στο 24΄, άνοιξε το σκορ στο 33΄.

Ο Μιλίτσεβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λόπες με σουτ στην κίνηση… νίκησε τον Άντος κι έκανε το 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας.

Μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τόσο τα δικά του γκολ όσο και της ομάδας του, όμως το σουτ που επιχείρησε, «σημάδεψε» το δεξί κάθετο δοκάρι της Καρμιώτισσας στο 41΄.

Από την άλλη, η γηπεδούχος, που είχε -μέχρι εκείνη τη στιγμή- για μοναδική καλή στιγμή ένα σουτ του Ντούμπια που… πέρασε έξω στο 36΄, κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από γύρισμα του Κατσαντώνη, ο Θεοδώρου με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1 στο 45+1΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν μπήκε πολύ δυνατά κι αφού είχε δοκάρι με το Γκάμα στο 51΄, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με το Φαράζ στο 52΄. Ο Γάλλος δέχθηκε την μπαλιά από το Λέδες κι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Κύπρο Χριστοφόρου και να καταλήγει στα δίχτυα της Καρμιώτισσας.

Απ’ εκεί και πέρα, η ομάδα της Λάρνακας έλεγξε το παιχνίδι και απλά… ήρθε ο Ιβάν Τρισκόφσκι στο 88΄ να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα και με πλασέ μετά από πάσα του Σολ να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Η ΑΕΚ πάει στους 42 βαθμούς και στην 2η θέση ενώ η Καρμιώτισσα παραμένει στους 14 βαθμούς και στην 11η θέση.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Άντος, Κοβάσεβιτς, Χριστοφόρου (87′ Χαραλάμπους), Αγγελή, Νεοφύτου, Μπεν Σαλάμ (46′ Ρόσι), Ντούμπια, Θεοδώρου (75′ Ματθαίου), Κατσαντώνης, Σουκ (70′ Ψύχας), Πάβλοβετς.

Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Βιολάρης, Μιχαήλ, Χαραλάμπους.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Τόμοβιτς (79′ Ρομπέρζ), Μιλίτσεβιτς, Σάντσες (57′ Γκαρσία), Λέδες, Τόνγκια, Φαράζ (79′ Τρισκόφσκι), Γκάμα (73΄Μάμας), Ντίμερς, Λόπες (73′ Σολ).

Στον πάγκο: Ερέριν, Τούμπας, Κάσας, Τρισκόφσκι, Καπτούμ, Σάντος, Ρομπέρζ, Ναούμ, Γκιούρτσο.

ΓΚΟΛ: 45+1′ Θεοδώρου/ 33′ Λόπες, 52′ Φαράζ, 88′ Τρισκόφσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντούμπια/ Σάντσες

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 100.

Στο όριο των καρτών:

Καρμιώτισσα: Ματθαίου, Κατσαντώνης (2), Σουκ, Ρόσι (5), Τσουκαλάς (7).

ΑΕΚ: Γκάμα, Γκιούρτσο (2), Ντιούνκου, Γκαρσία (5).

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Markovic Momcilo

AVAR: Κώστα Ροβέρτος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης