27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μετά το πρώτο γκολ έγινε εύκολο για το ΑΠΟΕΛ Τεσσάρα στο Αμμόχωστος και κρατά γερά την κορυφή

Μετά το πρώτο γκολ έγινε εύκολο για το ΑΠΟΕΛ Τεσσάρα στο Αμμόχωστος και κρατά γερά την κορυφή

By on 26 Ιανουαρίου, 2024 0 449 Views

Το ΑΠΟΕΛ πέρασε άνετα από το «Αμμόχωστος», έριξε 4άρα στη Ν.Σαλαμίνα, αύξησε την διαφορά από την 2η θέση στους έξι βαθμούς, βάζει πίεση στους διώκτες του και περιμένει.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν 4-0 σε ένα παιχνίδι που το έλεγξαν από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν κινδύνεψαν καθόλου και δεν δυσκολευτήκαν να πανηγυρίσουν.Μετά το πρώτο γκολ στο 33΄τα πράγματα έγιναν εύκολα τα πράγματα με την άμυνα της Ν.Σαλαμίνας και τον Μελίσσα αν μην είναι σε καλή μέρα.
Σε διάστημα τριών λεπτών από το 33’ μέχρι το 36’ το ΑΠΟΕΛ πέτυχε δύο γκολ με τους Ντογκαλά (33’) και Κβιλιτάια (36’) και κάπου εκεί μπήκαν γερές βάσεις για το διπλό.
Άλλα δύο γκολ μπήκαν στο β’ ημίχρονο με Ντβάλι στο 51’ και Μαρκίνιος στο 73’ και η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η… κακή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Αυτό συνέβη στη Νέα Σαλαμίνα, η οποία από πολύ νωρίς έχασε με τραυματισμό τον Καρλίτος μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Κουσμάνοβιτς. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά και να υποχρεώνουν τους γαλαζοκίτρινους σε κάποια λάθη, τα οποία δεν πλήρωσαν.

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ βρήκε τα πατήματα του και στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο 33′, άνοιξε το σκορ. Ο Ντονγκαλά έκανε την κεφαλιά, η μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Κονατέ και να καταλήγει στα δίκτυα για το 0-1.

Προτού συνέλθουν οι γηπεδούχοι ο Κβιλιτάια διπλασίασε τα τέρματα του ΑΠΟΕΛ και έβαλε ισχυρές βάσεις για τη νέα νίκη της ομάδας του. Στο 36′ ο Γεωργιανός διεθνής επιθετικός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με συρτό σουτ έγραψε το 0-2.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν καταγράφηκε άλλη φάση.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μεγάλη ευκαιρία του Κβιλιτάια ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, με τον Γεωργιανό να κάνει το διαγώνιο σουτ σε τετ α τετ με τον Μελίσσα, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Οι γαλαζοκίτρινοι, όμως, στο 51′ κλείδωσαν τη νίκη και έβαλαν ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι. Μετά απο εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντβάλι με κοντινή προβολή ανέβασε το σκορ στο 0-3.

Η ομάδα του Σα Πίντο δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και στο 73′ ο Μαρκίνιος με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-4 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο διπλό του ΑΠΟΕΛ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Κονατέ (78′ Λέουκο), Νάρσινγκ (78′ Κορομά), Κουζμάνοβιτς (60′ Μιγκελίτο), Καρλίτος (9′ Κατσιάρης), Κονέ, Φράγκος (60′ Έντσον), Γιάνκα, Βίκτωρος, Ντιακιτέ
Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Φερνάντες, Λέουκο, Χριστοδούλου, Έντσον, Κατσιάρης, Κορομά

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Σούσιτς, Ντβάλι (65′ Ντάλσιο), Κοσταντίνοφ, Πέτροβιτς, Σατσιάς, Βιγιαφάνες (75′ Γουίλσον), Μαρκίνιος (81′ Εφραίμ), Ντογκαλά (75′ Δώνης), Κβιλιτάια (81′ Τομανέ)
Στον πάγκο: Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουίλσον, Ντάλσιο, Τομανέ, Πολυκάρπου, Σαρφό, Βρόντης, Δώνης

ΓΚΟΛ: 33′ Ντογκαλά, 36′ Κβιλιτάια, 51′ Ντβάλι, 73′ Μαρκίνιος

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΑ:
 Σεργίου, Κατσιάρης, Μιγκελίτο, Παπαγεωργίου, Νάρσινγκ, Κονέ, Ντουρμισάι (2).
AΠΟΕΛ: Σούσιτς, Φαουάζ, Τομανέ (2), Πέτροβιτς (7).

Διαιτητής: Rapuano Antonio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Jovanovic Srdjan