2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μίνστεφ συστήθηκε με δυο γκολ στη νίκη της ΑΕΛ στο πρώτο ματς του Γαρπόζη!Η καλύτερη εμφάνιση έφερε τριάρα(σε 10 λεπτά) κόντρα στη Ν.Σαλαμίνα

Ο Μίνστεφ συστήθηκε με δυο γκολ στη νίκη της ΑΕΛ στο πρώτο ματς του Γαρπόζη!Η καλύτερη εμφάνιση έφερε τριάρα(σε 10 λεπτά) κόντρα στη Ν.Σαλαμίνα

By on 1 Φεβρουαρίου, 2024 0 409 Views

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιόργκι Μίντσεφ που πέτυχε δύο γκολ και του ακυρώθηκε άλλο ένα, η ΑΕΛ νίκησε 3-1 τη Νέα Σαλαμίνα στο ΑΛΦΑΜΕΦΑ στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση και ανάσανε βαθμολογικά στο ντεμπούτο του Αλέξη Γαρπόζη.

Το άλλο γκολ των γαλαζοκιτρίνων το πέτυχε ο αρχηγός Μεντόγεβιτς, ενώ για τη Νέα Σαλαμίνα μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Φερνάντες. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν σε ένα 10λεπτο στο α’ ημίχρονο.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ έφτασε στους 23 βαθμούς, ενώ η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στους 31.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που βρήκε, γιατί βρήκε σ’ ετοιμότητα τον Γιάννη Ανέστη. Ο Ελλαδίτης κήπερ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Φερνάντες στο 3΄, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ένα λεπτό αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάρσινγκ και κεφαλιά του Ντιακιτέ ο Ανέστης έδιωξε και πάλι.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ, αφού ισορρόπησε το παιχνίδι, ήταν πιο εύστοχη στις δύο πρώτες φάσεις που δημιούργησε, σημειώνοντας ισάριθμα τέρματα. Στο 12΄ ο Μεντόγεβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, ενώ ένα λεπτό αργότερα και μετά από σέντρα του Μακρή από δεξιά, ο Μίντσεφ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η φιλοξενούμενη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και μείωσε στο 15΄ με το Φερνάντες, όμως οκτώ λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Μεντόγεβιτς, ο Μίντσεφ με νέα κεφαλιά έκανε το 3-1.

Έχοντας… αέρα δύο τερμάτων, το συγκρότημα του Γαρπόζη ήταν ανεβασμένο και αγωνιστικά και ψυχολογικά κι έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες για να διευρύνει το υπέρ του σκορ. Στο 24΄ το πλασέ του Μακρή «έφυγε» έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Παπαφώτη στο 31΄.

Στο 43΄ ο Μίντσεφ σκόραρε και πάλι με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε το γκολ του μετά από παρέμβαση του VAR, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο επιθετικός της ΑΕΛ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, όμως η γηπεδούχος συνέχισε να… ψάχνει κι άλλα γκολ και στο 53΄… άγγιξε το 4-1, όταν το σουτ του Μόρσεϊ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα, ενώ ο Ελλαδίτης κήπερ απέκρουσε το πλασέ του Παπαφώτη στο τετ-α-τετ του 59΄.

Απ’ εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τη διαμορφωθείσα κατάσταση και πως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει. Έτσι, το 3-1 για την ΑΕΛ, που είχε διαμορθωθεί από το πρώτο μέρος, παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ομάδα της Λεμεσού να επιστρέφει στις νίκες μετά από 1,5 μήνα.

ΑΕΛ: Ανέστης, Φραντζής (46′ Τσούκα), Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Μεντόσα (78′ Κα), Φιλίποβιτς, Μόρσει (78′ Γερολέμου), Μίντσεφ (82′ Μπεραχίνο), Ντε Λούκας, Μακρής (88′ Ανδρέου), Τζάλμα

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Ανδρέου, Μπεραχίνο, Σέρνιτς, Μορέιρα, Σιλβέστρος, Τσούκα, Κολιάς, Νεοφύτου, Γερολέμου, Κα, Γενεθλίου

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου (46′ Κονατέ), Νάρσινγκ, Μιγκελίτο, Φερνάντες (67′ Παπαγεωργίου), Μπεχαράνο (72′ Κατσιάρης), Φράγκος (46′ Ντουρμισάι), Λέουκο, Γιάνκα, Βίκτωρος (46′ Κατσικάς), Ντιακιτέ

Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης, Κατσικάς, Κονατέ, Ντουρμισάι, Κουζμάνοβιτς, Παπαγεωργίου, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Κατσιάρης, Κορομά

ΓΚΟΛ: 12′ Μεντόγεβιτς, 13′, 22′,  Μίντσεφ/15′ Φερνάντες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φραντζής/Βίκτωρος, Μπεχαράνο, Ντιακιτέ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2076

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΑΕΛ: Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Μακρής, Ανδρέου, Γερολέμου, Κα (2), Μεντόσα (5), Μαρς (8).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Σεργίου, Νάρσινγκ, Μιγκελίτο, Ντουρμισάι, Κονέ, Παπαγεωργίου, Κατσιάρης (2)

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Κουμή Δημήτρης

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης