2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό.Επιβλητικός κόντρα στη Δόξα στην έδρα της

Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό.Επιβλητικός κόντρα στη Δόξα στην έδρα της

By on 1 Φεβρουαρίου, 2024 0 568 Views

Μεγάλο διπλό στην Περιστερώνα πανηγύρισε ο Εθνικός.
Η ομάδα της Άχνας νίκησε 2-0  τη Δόξα, της ξέφυγε 10 ολόκληρους βαθμούς, ενώ άνοιξε την διαφορά από την 12η θέση και την ζώνη του υποβιβασμού στους 7 βαθμούς.
Ριστέφσκι και Καμπρέρα ήταν οι χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά που επέστρεψε στις επιτυχίες πανηγυρίζοντας μια νίκη… ότι πρέπει για την μάχη της παραμονής.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός Άχνας πηρε μάλλον εύκολα το προβάδισμα στο σκορ με 2-0 αφού κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις καλές φάσεις που δημιούργησε. Αντίθετα η Δόξα δεν κατάφερε να απειλήσει και μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Εθνικός Άχνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ριστέφσκι μόλις στο 12ο λεπτό, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα αφού εκμεταλλεύθηκε την κακή παρουσία των αμυντικών της Δόξας.

Δώδεκα λεπτά αργότερα κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο του γκολ με τον Καμπρέρα. Εκτέλεση κόρνερ ο Αγριμάκης δεν έδιωξε σωστά την μπάλα και η μπάλα μετά από σουτ του Ριστέφσκι ο Αγριμάκης και πάλι απομάκρυνε αλλά ο Καμπρέρα ήταν εκεί κει με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Εθνικού. Ο Εθνικός είχε άλλες δυο καλές φάσεις με τον Μάριο Ηλία να μην μπορεί να σκοράρει αφού ο Αγριμάκης ηταν καλά τοποθετημένος.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου ο Εθνικός έφθασε σε δυο περιπτώσεις πολύ κοντά σε ένα τρίτο τέρμα, πρώτα με τον Μάριο Ηλία που δεν πρόλαβε να κάνει το πλασέ και αμέσως μετά με τον Ντράζιτς που η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Αγριμάκη. Ο Εθνικός Άχνας κρατούσε πολύ εύκολα την Δόξα μακριά από την εστία του Παναγή και ήταν η ομαδα που έφτασε τουλάχιστον μέχρι το 70΄ στο να πετύχει άλλο ένα τέρμα. Σε εκείνο το σημείο είχε άλλο ένα δοκάρι και πάλι με τον Ντράζιτς.

Ο Εθνικός κατάφερε να πάρει το πρώτο διπλό της χρονιάς σε καλό χρονικό σημείο και έτσι καταφέρνει να αποσπαστεί από τις υπόλοιπες ομαδες που τον καταδιώκουν. Από την άλλη η Δόξα ήταν απογοητευτική.

ΔΟΞΑ: Αγριμάκης, Τάντι (61′ Τραϊτσέφσκι), Ναμπί (70′ Αλτσέους), Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Προβυδάκης, Β.Κυριάκου, Χ.Κυριάκου (70′ Σκόκλουντ), Πούριτς, Ασάντε, Χάνι

Στον πάγκο: Αντωνίου, Π.Κυριάκου, Τραϊτσέφκι, Σαντίκ, Λοιζίδης, Σκόκλουντ, Αντενόν, Αλτσέους

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγή, Ριστέφσκι, Σπιρόφσκι, Λίπσκι (88′ Αγγελόπουλος), Λομοτέι, Μπίκερ, Ιωάννου (88′ Μεσκίντα), Στυλιανού, Καμπρέρα (74′ Ιωαννίδης), Μ.Ηλία (83′ Χριστοφή), Νράζιτς (74′ Πεχλιβάνης)

Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Μάρκοβιτς, Κ.Ηλία, Πεχλιβάνης, Μεσκίντα, Νικολάου, Μπέκερ, Ιωαννίδης, Περδίος, Χριστοφή, Αγγελόπουλος

ΓΚΟΛ: 12′ Ριστέφσκι, 24′ Καμπρέρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντωνιάδης/Ντράζιτς

Στάδιο: ΚΑΤΩΚΟΠΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ «Γλαύκος Κληρίδης»
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Fabbri Michael
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας