5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε δραματικό …θρίλερ 2-2!Το ΑΠΟΕΛ καλύτερο προηγήθηκε δύο  φορές αλλά στο τέλος η ΑΕΚ πήρε το Χ και διεκδίκησε τη νίκη!

Σε δραματικό …θρίλερ 2-2!Το ΑΠΟΕΛ καλύτερο προηγήθηκε δύο  φορές αλλά στο τέλος η ΑΕΚ πήρε το Χ και διεκδίκησε τη νίκη!

By on 5 Φεβρουαρίου, 2024 0 428 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι του ΓΣΠ. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 2-2  για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta μετά από ένα δραματικό φινάλε.

 Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι δυο ομάδες πρόσφεραν συγκινήσεις και γκολ, συμβιβάστηκαν στο 2-2 και πήραν από ένα βαθμό. Προηγήθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι δυο φορές με τους Ντβάλι και Πέτροβιτς, είχαν ισάριθμες απαντήσεις οι κιτρινοπράσινοι με τους Τρισκόφσκι και Σάντσεζ με τη βoήθεια του VAR. Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο επιθετικά από την αρχή με το γρήγορο γκολ μέχρι το 75΄και είχε δοκάρι και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.Δεν το πέτυχε και η ΑΕΚ έριξε δυνάμεις στην επίθεση στο τελευταίο 20λεπτο και κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 και ενώ δέχθηκε δεύτερο γκολ αντέδρασε,έχασε ευκαιρία,ισοφάρισε ξανά και είχε πλησιάσει και στην ολική ανατροπή.Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το Χ ικανοποιεί την ΑΕΚ αλλά μένει 6 βαθμούς πίσω απο την κορυφή ενώ ο Άρης …καραδοκεί και αν κερδίσει αύριο τη Ν.Σαλαμίνα θα είναι κερδισμένος διπλά αφού θα πλησιάσει στους δυο βαθμούς το ΑΠΟΕΛ

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινήσε το ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι στο 4ο μόλις λεπτό άνοιξαν το σκορ, με τον Λάσα Ντβάλι. Ο Γεωργιανός κεντρικός αμυντικός έκανε την κεφαλιά, και ο Λέδες την προσπάθεια του να την απομακρύνει, της έδωσε ύψος και κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι με την υποστήριξη του κόσμου τους πήγαν να αιφνιδιάσουν για δεύτερη φορά σε λίγα λεπτά την ΑΕΚ που ήταν σε φάση ανασύνταξης. Στο 10ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βγήκε απέναντι από τον Πίριτς, όμως, ο τελευταίος αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία με τον Αργεντινό.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ αντέδρασε, πήρε μπάλα, ανέβασε γραμμές και προσπαθούσε να διασπάσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Το πόσο δύσκολο ήταν φάνηκε στην πορεία. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή με 60-40, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μπέλετς. Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 37′ μετά την εξαιρετική κίνηση, αλλά το κακό σουτ του Γκαρσία.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιηθηκε, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ισοφαρίσει, αλλά να δυσκολεύεται. Έτσι ο Ντίμερς προσπάθησε με μακρινό σουτ στο 45+2′ να το κάνει, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπέλετς.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κβιλιτάια επιδίωξε με εντυπωσιακό τρόπο να σκοράρει, αλλά το σουτ από το ύψος της περιοχής πέρασε έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τεράστια ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 53′ ο Ντάλσιο με εξαιρετικό τεχνικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πίριτς, ο οποίος άγγιξε σωτήρια την μπάλα με τα ακροδάκτυλα. Δυο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τσεμπάκ να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πίριτς έκανε ασταθή απόκρουση, ο Μαροκινός έκανε την κεφαλιά, όμως, ο Μιλίσεβιτς με τον ίδιο τρόπο έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην επανάληψη, η ΑΕΚ χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι.

Οι κιτρινοπράσινοι προσπαθούσαν συνεχώς αλλά αδυνατούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ που επιδιώκε να αξιοποιησει τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου.

Στο 77′ ο Τρισκόφσκι, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεκλείδωσε την άμυνα των γαλαζοκιτρίνων και ισοφάρισε 1-1.

Ακολούθησε τρελά πράγματα στο ΓΣΠ. Το ΑΠΟΕΛ στο 82′ πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Πέτροβιτς και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες, ωστόσο η χαρά δεν κράτησε για πολύ.

Κι’ αυτό διότι η ΑΕΚ απάντησε λίγα λεπτά μετά και με την παρέμβαση του VAR(εξέτασε αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη μέσα στην απόκρουση του Μπέλετς και διαπίστωσε ότι πέρασε) ισοφάρισε σε 2-2 με τον Σάντσεζ στο 86′. Οι κιτρινοπράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στην προηγούμενη φάση όμως, ο Λόπες υποχρέωσε τον Μπέλετς σε μεγάλη απόκρουση.

Το τελικό 2-2 έδωσε από ένα βαθμό στις ομάδες και το ΑΠΟΕΛ παραμένει πρώτο στο +6 από την ΑΕΚ και στο +5 από τον Άρη που παίζει την Τρίτη με τη Ν.Σαλαμίνα.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ (81′ Σατσιάς), Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς (81′ Ζέφτε), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (73′ Μεχρί), Ντογκαλά, Μαρκίνιος (88′ Δώνης), Κβιλιτάια (73′ Τομανέ)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Ζέφτε, Εφραίμ, Γουίλσον, Σατσιάς, Τομανέ, Πολυκάρπου, Σαρφό, Μεχρί, Δώνης

ΑΕΚ: Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Ντιούνκου  (59′ Σάντσες), Λέδες, Πονς (46′ Γκιούρτσο), Τόνγκια, Φαράζ (59′ Σάντος), Ντίμερς, Σολ (72′ Τρισκόφσκι)

Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Τρισκόφσκι, Λόπες, Καπτούμ, Σάντος, Σάντσες, Ναούμ, Γκιούρτσο, Μάμας

ΓΚΟΛ: 4′ Λέδες (αυτ.), 82′ Πέτροβιτς 77′ Τρισκόφσκι, 86′ Σάντσες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσεπάκ/Ραν Μπεν Σιμόν (προπονητής ΑΕΚ), Σάντσες

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 9.000

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:

ΑΠΟΕΛ: Σούσιτς, Φαουάζ, Τομανέ (2) / Πέτροβιτς (7).

ΑΕΚ: Γκάμα, Γκιούρτσο (2), Γκαρσία, Ντιούνκου, Τόνγκια (5).

Διαιτητής: Kehlet Jakob

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας