3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H AEK πιστή στην παράδοση. Από την τρίτη θέση θα διεκδικήσει τον τίτλο.Κέρδισε 1-0 την Ανόρθωση που μένει στην 6η.Το γκολ ο Πονς στο 48΄

H AEK πιστή στην παράδοση. Από την τρίτη θέση θα διεκδικήσει τον τίτλο.Κέρδισε 1-0 την Ανόρθωση που μένει στην 6η.Το γκολ ο Πονς στο 48΄

By on 17 Φεβρουαρίου, 2024 0 347 Views

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στην «Αρένα», επικρατώντας της Ανόρθωσης με 1-0 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το γκολ του Πέρα Πονς στο 48’, με πλασέ στο ύψος της περιοχής, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση.

Λίγες οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να αρχίσει καλύτερα στο δεύτερο και να σκοράρει. Η ομάδα της Αμμοχώστου έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, δεν το πέτυχε ποτέ και η ομάδα της Λάρνακας πήρε στο τέλος την πολύτιμη νίκη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΚ είναι στο +8 από την «κυρία», η οποία έχει φυσικά κι ένα παιχνίδι λιγότερο, με την πρώτη να διατηρεί τις ελπίδες της για τον τίτλο. Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΚ τερματίζει οριστικά στην 3η θέση και η Ανόρθωση στην 6η, με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος!

Στο πρώτο ημώρο η Ανόρθωση παρά τις πολλές αλλαγές λόγω τιμωριών και τραυματισμών ήταν καλύτερη με την τακτική της να αιφνιαδιάζει την ΑΕΚ που μετά το ημίωρο ανέβηκε. Οι ευκαιρίες στο Α΄ημίχρονο λίγες με πρώτη του Τσίκο και δεύτερη του Σολ ωστόσο υπήρχε γρήγορος ρυθμός με ένταση ,δύναμη και πολλά φάουλ στις μονομαχίες. Στο β΄ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα ,για κάποια λεπτά χάθηκαν τα μαρκαρίσματα της Ανόρθωσης στο κέντρο και ο Πονς ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής στο 48΄δεν είχε πρόβλημα να ζυγίσει το πλασαριστό σούτ και να πετύχει το γκολ της νίκης.

Η απουσία του Καστέλ ήταν αυτή που στοίχισε περισσότερο στην Ανόρθωση ενώ ο Περέα δεν έδειξε απόλυτη ετοιμότητα και προσαρμογή τις απαιτήσεις του αγώνα. Η ΑΕΚ πήρε δίκαια τη νίκη αλλά η Ανόρθωση ήταν ισάξιος αντίπαλος και δεν θα ήταν άδικο αν δεν έχανε τον αγώνα .Ο Αρμπολέδα πάντως είχε 2-3 σωτήριες αποκρούσεις και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε όπου με κεφαλιά ο Χρυσοστόμου που μπήκε αλλαγή ήταν πιο τυχερός στην κεφαλιά που έστειλε από κοντά και πλάγια αλλά δεν βρήκε στόχο.Ασφαλώς οι πολλές απουσίες επηρέασαν ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο αφού ήταν λίγες και οι επιλογές στον πάγκο.Για την ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική η νίκη αφού την κρατά στην τρίτη θέση και σε επαφή με την κορυφή και ασφαλώς θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μπόλικη τακτική και δύναμη είχε το πρώτο ημίχρονο, με τους δυο προπονητές να παρατάσσουν τις ομάδες τους με ξεκάθαρο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και μόλις μια στο στόχο προς το τέλος με τον Ντίμερς. Αν και αυτές που καταγράφηκαν εκτός εστίας ήταν καλύτερες.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που πλησίασε πρώτη στο γκολ, όταν στο 13′ ο Τσίκο με ωραίες προσποιήσεις βρέθηκε σε θέση βολής, όμως, ο Ρομπέρζ την τελευταία στιγμή αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 26′ ο Γκιούρτσο βρήκε τον Φραν Σολ σε εξαιρετική θέση, αλλά η μπάλα μετά από κεφαλιά κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με γκολ ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Ο Πέρε Πονς στο 48ο λεπτό με εξαιρετικό τεχνικό σουτ στα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Αρμπολέδα και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Το γκολ του Ισπανού χάλασε το πλάνο του Γκαγιέγο, ο οποίος υποχρεώθηκε να ενεργοποιήσει κάποιο πιο επιθετικό. Ωστόσο μέχρι να προσαρμοστεί η Ανόρθωση στα νέα δεδομένα, η ΑΕΚ δημιούργησε δυο μεγάλες φάσεις για να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά ο Αρμπολέδα ήταν σε ετοιμότητα.

Οι κιτρινοπράσινοι έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους, οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ορθόδοξα, αν και έχασαν μια ευκαιρία με κεφαλιά του Χρυσοστόμου να ισοφαρίσουν.

Η ΑΕΚ απάντησε με τον Τόνγκια στο 80′, αλλά ο Αρμπολέδα έδιωξε, με τη συγκεκριμένη φάση να ήταν η τελευταία του ντέρμπι στη Λάρνακα.

AEK: Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Ντιούνκου, Σάντσες (75′ Τόμοβιτς), Λέδες, Πονς, Ντίμερς (86′ Λόπες), Τόνγκια, Γκιούρτσο (68′ Φαράζ), Σολ (75′ Σάντος).
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Λόπες, Γκάμα, Καπτούμ, Σάντος, Ενρίκες, Ναούμ, Μάμας. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Κορρέα (74′ Φερέιρα), Μαρμούκ, Μακούν, Αντωνίου (86′ Τζουλίου), Κορέια (61′ Κίκο), Ιωάννου (61′ Χρυσοστόμου), Τεχέρα, Τσίκο, Περέα, Γκασάμα.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Φερέιρα, Παρούτης, Κίκο, Τζουλίου, Κωνσταντίνου, Μουσοντά, Χρυσοστόμου. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέδες, Σάντος / Αντωνίου

ΣΚΟΡΕΡ: 48′ Πονς
ΘΕΑΤΕΣ: 2859 εισιτήρια
Διαιτητής: Putros Santi Dhia Jirjis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηρακλής
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Chiffi Daniele
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Ντίμερς, Γκιούρτσο, Γκάμα (2), Σάντσες, Ντιούνκου (5) / Αρμπολέδα, Παρούτης(2), Τσίκο, Φερέιρα (5), Τεχέρα (8).