27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To Xάρηκε ο Εθνικός.Ο Μποκατίνοφ στο φινάλε κράτησε το 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα

To Xάρηκε ο Εθνικός.Ο Μποκατίνοφ στο φινάλε κράτησε το 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα

By on 17 Φεβρουαρίου, 2024 0 476 Views

Δεν προσφέραν ιδιαίτερες συγκινήσεις Απόλλωνας και Εθνικός Άχνας που έμειναν στο 0-0 με τους γηπεδούχους να έχουν το μυαλό τους στον αγώνα με την ΑΕΛ αλλά και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν ευχαριστημένοι από την Λεμεσό με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα και με την σύνθεση που παράταξε ο Πάμπλο Ματσιν να δείχνει ξεκάθαρα πως στο μυαλό του ήταν ο αγωνας με την ΑΕΛ για τον θεσμό του Κυπέλλου. Από την άλλη ο Μαρίνος Σατσιάς παράταξε ότι καλύτερο είχε για να έχει βαθμολογικό κέρδος. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτιαξε μια ευκαιρία με την σέντρα του Σπόλιαριτς και την κεφαλιά του Κοστάκε να μην βρίσκει στόχο. Στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Εθνικού με τον Μάριο Ηλία να δημιουργεί αλλά ο Καμπέρα να μην μπορεί να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Απόλλωνας που ξεκίνησε καλύτερα με τους γαλάζιους να σημειώνουν ένα γκολ με τον Ποντικού αλλά αυτό με την παρέμβαση του VAR να ακυρώνετε αφού υπήρχε παίκτης μπροστά από τον τερματοφύλακα του Εθνικού Άχνας που του επηρέαζε το οπτικό πεδίο.

Ο Ματσίν για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στο 73ο λεπτό επέλεξε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τους Χάμπο και Βαλμπουενά για να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική. Ασφαλώς και ο Απόλλωνας είχε κατοχή μπάλας στο σύνολο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Ένα σουτ στο 86 του Πέρετζ κατάφερε να απομακρύνει εντυπωσιακά ο Μπογκατίνοφ.  Ίσως η καλυτερη φάση για τον Απόλλωνα ήταν με το σουτ του Χάμπου που δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Εθνικού σε χρονο καθυστερησεων

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Άδωνη, Παναγιώτου, Αρτέαν (73′ Κορέν), Σπόλιαριτς, Κολ (73′ Χάμπος), Πέρετς, Κοστάκε (73′ Βαλμπουενά), Ποντικός.
Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Σοφοκλέους, Ρόμπινσον.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Ριστέφσκι, Σπιρόφσκι, Ντε Ιριόντο (76′ Ιωαννίδης), Κ. Ηλία, Πεχλιβάνης (90+1′ Νικολάου), Λομοτέι, Μεσκίντα (67′ Μπέκερ), Καμπρέρα (76′ Λίπσκι), Μ. Ηλία (67′ Χριστοφή), Αγγελόπουλος.
Στον πάγκο: Μάρκοβιτς, Παναγή, Λεμίσκο, Περδίο

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης