9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση με επιστροφές, απουσίες και διαχείριση της κούρασης θέλει μόνο νίκη στο Αμμόχωστος. Τα σενάρια για την 11αδα

Η Ανόρθωση με επιστροφές, απουσίες και διαχείριση της κούρασης θέλει μόνο νίκη στο Αμμόχωστος. Τα σενάρια για την 11αδα

By on 21 Φεβρουαρίου, 2024 0 446 Views

Η Ανόρθωση δίνει τον τελευταίο της αγώνα στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και παρόλο που δεν θα αλλάξει η θέση κατάταξης της στην εξάδα η νίκη είναι σημαντική και θα καθορίσει το στόχο της στη β΄ φάση

Με νίκη σήμερακόντρα στην ΑΕΖ(19:00 Cytavision) θα μειώσει στους πέντε βαθμούς από την 3η θέση και στο -3 από την 4η θέση,και θα μπει στη β’ φάση, έχοντας ρεαλιστικές και όχι μόνο… μαθηματικές ελπίδες για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μια επιτυχία σήμερα θα δώσει καλή ψυχολογία σε ομάδα και κόσμο ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με το ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η Ανόρθωση θέλει απαραίτητα τη νίκη και γνωρίζει ότι θα χρειαστεί να δείξει το καλό της πρόσωπο για να την πάρει αφού η ΑΕΖ παλεύει για βαθμούς σωτηρίας. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά τι έγινε στον πρώτο γύρο όπου η Ανόρθωση έδωσε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών , πέτυχε ένα γκολ και στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση από την ΑΕΖ χάνοντας δυο βαθμούς. Σήμερα θέλουν να αποφύγουν το ίδιο πάθημα και πάνε στο Αμμόχωστος με επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα.

Ο Γκαγιέγο μετράει σημαντικές επιστροφές, καθώς επιστρέφουν όσοι απουσίασαν λόγω τιμωρίας από το ματς με την ΑΕΚ, δηλαδή οι Ουαγκέ, Κάργας, Τιουνέ και Καστέλ, όμως οι απουσίες θα είναι εκ νέου αρκετές, καθώς πέραν των Αρτυματά-Γκερέρο, εκτός είναι οι Γουαρίς (τραυματίας), Μαρμούκ (τιμωρημένος) και πιθανόν ο Μουσοντά που είναι άρρωστος.

Με βάση και τα πολλά μαζεμένα παιχνίδια και τις δεδομένες απουσίες στο σημερινό  παιχνίδι αλλά και με το ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο θέλει να κάνει και διαχείριση του ρόστερ αφού κάποιοι δείχνουν σημάδια κούρασης και χρειάζονται ανάσες αφού  ακολουθούν μάχες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Με δεδομένη την απουσία του Μαρμούκ σήμερα και του Κάργα στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ ενδέχεται να δούμε τον Κάργα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μακούν ή τον Κορρέα. Στην επίθεση πιθανόν να αγωνιστεί ο Καστέλ από την αρχή και να πάρει ανάσα ο Γκασάμα οπότε θα παραμείνει στην 11αδα ο Περέα σε ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ και να παίξουν  στα άκρα Τσίκο και Φερέιρα ή Παρούτης. Ο Τιουνέ επιστρέφει και θα παίξει δίπλα στον Τεχέρα εκτός αν τελευταίος κριθεί ότι χρειάζεται ξεκούραση και πάρει την θέση του ο Χρσυσοστόμου ή ο Ιωάννου.

Στα άκρα της άμυνας  Ουαγκέ και Κορέια με τερματοφύλακα τον Αρμπολέδα.