2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Δόξα είναι ακόμα ζωντανή !Κέρδισε τον Απόλλωνα και φούντωσε την φωτιά στη μάχη σωτηρίας

Η Δόξα είναι ακόμα ζωντανή !Κέρδισε τον Απόλλωνα και φούντωσε την φωτιά στη μάχη σωτηρίας

By on 26 Φεβρουαρίου, 2024 0 1054 Views

Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Δόξα έπεσε τη Δευτέρα (26/02) η αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης του Β΄ Ομίλου του πρωταθλήματος CYTA, με τη φιλοξενούμενη να παίρνει μεγάλη νίκη με 1-0. Σκόρερ του τέρματός της ο Ναμπί στο 86΄, με τον ίδιο παίκτη να έχει και δοκάρι στο 32΄. Δοκάρι είχε και η ομάδα της Λεμεσού με τον Κοστάκε στο 57΄.
Η Δόξα έχει τώρα 15 βαθμούς και είναι στην τελευταία θέση αλλά κι τα στην ΑΕΖ και τον Οθέλλο που έχουν 16 και την Καρμιώτισσα που έχει 20 και είναι ο επόμενος αντίπαλος της .
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέτριο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος χωρίς μεγάλες φάσεις μέχρι και το 32΄. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ναμπί έκανε το δυνατό σουτ ευρισκόμενος αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Απόλλωνα, «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Λέουβενμπεργκ.

Καλύτερη στιγμή για τον Απόλλωνα το δυνατό σουτ του Κρμέντσικ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αντωνίου στο 44΄ κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε προηγηθεί και η κεφαλιά του Άδωνη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολ, με τον Κύπριο κήπερ να μπλοκάρει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χαμηλό το τέμπο και στην επανάληψη, με τη φιλοξενούμενη να έχει την πρώτη της καλή στιγμή στο 56΄, όταν μετά από κάθετη πάσα του Χάνι, ο Μέσκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ο γηπεδούχος… απάντησε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Κοστάκε έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, «σημαδεύοντας» το δεξί κάθετο δοκάρι του Αντωνίου, ενώ στο 78΄ ο τερματοφύλακας της Δόξας έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαλεκκίδη.

Εν τέλει στο 86΄ άνοιξε το σκορ και διαφοροποιήθηκαν οι ισορροπίες. Ο Εκπολό έκανε λάθος, με την μπάλα να φτάνει στον Βελκόφσκι, ο οποίος βρήκε τον Ασάντε κι αυτός με τη σειρά του τον Ναμπί, που πέρασε και τον Λέουβενμπεργκ κι έκανε το πλασέ, με την μπάλα να χτυπάει και στον Εκπολό και να καταλήγει στα δίχτυα του Απόλλωνα
Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Ματσίν προσπάθησε ν’ αντιδράσει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου βρήκε την ομάδα του Πετράκη να πανηγυρίζει μία μεγάλη και υπέρ-πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Παναγιώτου, Άδωνη, Σιέλβικ (77΄ Εκπολό), Γιούρτσεβιτς (68΄ Μάρκες), Κολ, Αρτεάν, Σοφοκλέους (59΄ Πεμπερνές), Ποντικός (68΄ Μαλεκκίδης), Κοστάκε (59΄ Βαλμπουενά), Κρμέντσικ.

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Εκπολό, Πεμπερνές, Μαλεκκίδης, Βαλμπουενά, Μάρκες, Κλέιν, Χρυσοστόμου.

ΔΟΞΑ: Αντωνίου, Τάντι, Τραϊτσέφσκι (79΄ Φοφανά), Ναμπί, Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Προβυδάκης, Μέσκα (64΄ Χ. Κυριάκου), Πούριτς, Ασάντε, Χάνι (84΄ Β. Κυριάκου).

Στον πάγκο: Π. Κυριάκου, Φοφανά, Σαντίκ, Λοΐζίδης, Αντενόν, Β. Κυριάκου, Χ. Κυριάκου.

Κίτρινες Κάρτες: Προβυδάκης,Τάντι.

Στάδιο: ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηρακλής

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Kajtazovic Nejc

AVAR: Στυλιανού Μάριος