4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πλήρωσε τα σπασμένα η Ν.Σαλαμίνα.Ξέσπασε η Πάφος FC με επιβλητική πεντάρα και πρόκριση στους 4

Πλήρωσε τα σπασμένα η Ν.Σαλαμίνα.Ξέσπασε η Πάφος FC με επιβλητική πεντάρα και πρόκριση στους 4

By on 28 Φεβρουαρίου, 2024 0 485 Views

H ομάδα της Πάφου ξέσπασε με επιβλητικό τρόπο και πλήρωσε τα σπασμένα η Ν.Σαλαμίνα.Πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα στην Πάφο οι ερυθρόλευκοι με καλό πρόσωπο απέσπασαν ισοπαλία και ήλπιζαν πως σήμερ αθα είχαν τις πιθανότητες τους για πρόκριση.Η Πάφος FC ωστόσο έβαλε το καλό της κοστούμι και πέρασε επιβλητικά από το Αμμόχωστος για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας με το επιβλητικό 0-5!

Καλύτερη η Πάφος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πήρε δίκαια την πρόκριση για τα ημιτελικά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της!

Τα τέρματα για την Πάφο οι Κοντρέρας, Γκολντάρ, Ζάιρο, Βαλακάρι και Τζάτζα, με την Σαλαμίνα να μένει μακριά από τις καλές της εμφανίσεις και την Πάφο από πλευράς της, να έχει τη δική της καλύτερη εμφάνιση το τελευταίο διάστημα.

Με την αποψινή της νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Πάφος πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ΓΣΠ την Κυριακή για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας

Ήταν η Νέα Σαλαμίνα που είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 7’ μετά από σέντρα του Νάρσινγκ από τα δεξιά, ο Γιάνγκα πήρε την κεφαλιά αλλά έβγαλε εντυπωσιακά ο Ίβουσιτς με τα πόδια και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπεχαράνο με πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η Πάφος απάντησε στο 12’ στις μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μπρούνο από τα αριστερά να κάνει το παράλληλο γύρισμα, τον Τάνκοβιτς να κάνει το πλασέ αλλά τον Μελίσσα να βγάζει εντυπωσιακά. Μάλιστα στο ίδιο λεπτό ο Ικόκο από πολύ κοντά αλλά πλάγια έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε ξανά ο Μελίσσας.

Από εκεί και πέρα όμως, η Πάφος ήταν σχεδόν… απόλυτα εύστοχη! Στο 23’ ο Τάνκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στον Νάρσινγκ και κατέληξε στον Κοντρέρας ο οποίος από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 0-1!

Στο 40’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπότσκαϊ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στο 45’+6 η Πάφος διπλασίασε τα τέρματα της. Ήταν η έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς με τη μπάλα να πηγαίνει στον Ζάιρο στην περιοχή, αυτός να γυρίζει τη μπάλα προς το τέρμα και ο Γκολντάρ με δυνατή κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Πάφος πέτυχε και τρίτο τέρμα και κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν όλα. Στο 49’ ο Τάνκοβιτς έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και κατέληξε στο δοκάρι, ο Γκολντάρ από κοντά έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε ο Μελίσσας και σε κενή εστία ο Ζάιρο έκανε τρία τα τέρματα της Πάφου!

Τα τέρματα της Πάφου έγιναν τέσσερα στο 67’ μετά από εκτέλεση πέναλτι του Βαλακάρι, για χέρι του Ντιακιτέ μέσα στην περιοχή. Το χέρι δόθηκε μετά από παρέμβαση του VAR.

Στο 80’ μάλιστα η Πάφος πλησίασε και ένα πέμπτο γκολ που θα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Ο Αμπντουσαλάμοφ σταμάτησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με ένα καταπληκτικό τακουνάκι, αλλά στη συνέχεια με πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Όμως στο 86’ η Πάφος πέτυχε και πέμπτο τέρμα με τον Τζάτζα μετά από σέντρα του Τουμάρι από τα αριστερά, σε κενή εστία να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90’+2 ο Νάρσινγκ μπήκε στην περιοχή της Πάφου, έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Πάφου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζάτζα πέτυχε και έκτο γκολ για την Πάφο αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Πάφο με μία επιβλητική εμφάνιση να φεύγει από τη Λάρνακα με την πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ναάρσινγκ, Ντουρμισάι (63′ Μιγκελίτο), Μπεχαράνο (70′ Ντάτκοβιτς), Καρλίτος (82′ Κατσιάρης), Παπαγεωργίου (46′ Κονέ), Γκουανίνι, Γιάνκα, Οφόρι (46′ Κονατέ), Ντιακιτέ
Στον πάγκο: Κίσσας, Κονατέ, Ντάτκοβιτς, Μιγκελίτο, Φερνάντες, Κουζμάνοβιτς, Κονέ, Προκοπίου, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Κατσιάρης, Κορομά.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Μπρούνο (70′ Τουμάσι), Ζάιρο (75′ Τζάτζα), Μποτσκάι, Ικόκο, Ρους, Κοντρέρας (63′ Αμπντουσαλάμοφ), Τάνκοβιτς (63′ Βαλακάρι), Ναμ (63′  Κανέ), Πέπε
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μελούσο, Κβίντα, Κανέ, Αμπντουσαλάμοφ, Τζάτζα, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Τουμάσι, Νταλίνια

ΓΚΟΛ: 23′ Κοντρέρας, 45+6′ Γκολντάρ, 48′ Ζάιρο, 67′ Βαλακάρι (π.), 86′ Τζάτζα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκουανίνι, Οφόρι, Ντουρμισάι/ Ναμ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Obrenovic Rade
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Jovanovic Srdjan
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος