3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δοκάρια η Νέα Σαλαμίνα, αυτογκόλ, τη νίκη η Δόξα και ζωντανές ελπίδες σωτηρίας!

Δοκάρια η Νέα Σαλαμίνα, αυτογκόλ, τη νίκη η Δόξα και ζωντανές ελπίδες σωτηρίας!

By on 7 Μαρτίου, 2024 0 1345 Views

Η Δόξα πήρε σημαντική νίκη με 1-0 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και «ξεκόλλησε» από τη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τέρμα ήρθε από αυτογκόλ του Μελίσσα στο 86’ μετά από εντυπωσιακή  ενέργεια του Σαντίκ που μπήκε αλλαγή.

Οι στιγμές που «σημάδεψαν» το παιχνίδι εκτός από το γκολ, είναι τα δύο (σωστά) ακυρωθέν γκολ της Δόξας για οφσάιντ και τα τρία δοκάρια των γηπεδούχων με Μιγκελίτο, Ντουρμισάι και Μπεχαράνο.

Πλέον, η Δόξα πάει στην 12η θέση και στους 18 βαθμούς ,έξι πίσω από την Καρμιώτισσα.

Στην 8η θέση με 37 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα, σε μία… αγγαρεία στα πλέι άουτ λόγω και της βαθμολογικής της συγκομιδής μέχρι τώρα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από το καλημέρα με τον Ναμπί να κάνει την κεφαλιά για το 0-1, αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Βελκόφσκι που έκανε τη σέντρα, ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Η Δόξα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αλλά σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες τελικές από τις δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις δύο εστίες, μέχρι και το 27’ όπου η Σαλαμίνα είχε την πρώτη τεράστια ευκαιρία στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα ο Νάρσινγκ από τα δεξιά έκανε μία από τις γνωστές του εξαιρετικές σέντρες, ο Μιγκελίτο από πλεονεκτική θέση έκανε τη δυνατή κεφαλιά με τη μπάλα όμως να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Η Δόξα σε διάστημα λίγο λεπτών απείλησε με τους ίδιους πρωταγωνιστές δύο φορές σε εκτέλεση κόρνερ. Στο 37’ μετά το κόρνερ του Βελκόφσκι ο Αντωνιάδης δεν βρήκε καλά τη μπάλα με κεφαλιά στέλνοντας την πολύ έξω, στο 40’ όμως πάλι σε κόρνερ του Βελκόφσκι και με εξουδετερωμένο τον Μελίσσα, έστειλε τη μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 42’ η Δόξα είχε νέα σπουδαία φάση, με τον Τρούγιτς να κάνει το σουτ από πλάγια αριστερά μετά από ατομική προσπάθεια αλλά να βγάζει σε κόρνερ ο Μελίσσας. Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε στις σπουδαίες ευκαιρίες στο 44’, καθώς μετά από λάθος στην άμυνα της Δόξας η μπάλα έφτασε στον Νάρσινγκ, έκανε από τα δεξιά το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Φερνάντες σε κενή εστία για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα με την προβολή που έβαλε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα για το 1-0. Μόλις στο 46’ ο Φερνάντες έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στον Μιγκελίτο και κατέληξε στον Ντουρμισάι ο οποίος ανενόχλητος, έστειλε με πλασέ τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

Στο 53’ η Δόξα σκόραρε με τον Τάντι με κοντινή προβολή μετά από παράλληλο γύρισμα του Αντωνιάδη από τα αριστερά, αλλά το τέρμα σωστά ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν εμφανώς σε θέμα οφσάιντ.

Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα ήταν περισσότερο στην επίθεση αλλά έλειπαν και από τις δύο ομάδες τα καλά τελειώματα από τους παίκτες τους στις φάσεις που είχαν.

Σταδιακά η Σαλαμίνα μετά το 65΄ κέρδισε κάποια μέτρα πίσω και απειλούσε πολύ με κεφαλιές, κυρίως μετά από σέντρες του Νάρσινγκ από τα δεξιά και αριστερά του Φερνάντες, αλλά χωρίς τις καλές τελικές προσπάθειες.

Η Δόξα όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 85’ και μάλιστα με αυτογκόλ! Φάση διαρκείας στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, ο Ασάντε έκανε ένα αδύναμο σουτ, πρόλαβε τη μπάλα με εντυπωσιακή προσπάθεια ο Σαντίκ πριν περάσει τη γραμμή, ο Γκουανίνι έδιωξε πάνω στον Μελίσσα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας!

Δύο λεπτά αργότερα η Νέα Σαλαμίνα είχε νέα τεράστια ευκαιρία για ένα τέρμα. Ο Σεργίου έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και το παράλληλο γύρισμα, με τον Μπεχαράνο να κάνει απευθείας το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, τρίτο για τους γηπεδούχους!

Στο 90’+7 ο Αντωνίου είχε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Κουζμάνοβιτς από πολύ κοντά, με το οποίο κράτησε το μηδέν για την Δόξα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τη Δόξα να φεύγει από τη Λάρνακα με ένα σπουδαίο διπλό που την κρατάει ζωντανή στη μάχη για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Γκουανίνι, Ντάτκοβιτς, Οφόρι, Μιγκελίτο, Καρλίτος (68′ Κουζμάνοβιτς), Κατσιάρης (46′ Μπεχαράνο), Φερνάντες, Νάρσινγκ, Ντουρμισάι (58′ Γιάνγκα).

Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Κονατέ, Κονέ, Παπαγεωργίου, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Ντιακιτέ, Κορομά.

ΔΟΞΑ: Αντωνίου, Τάντι (80′ Προβιδάκης), Αντωνιάδης, Πούριτς, Κυριάκου Ε., Κυριάκου Χ., Αλσέους, Βελκόφσκι (80′ Χάνι), Ναμπί (73′ Σαντίκ), Ασάντε (87′ Φοφανά), Τρούγιτς.

Στον πάγκο: Κυριάκου Π., Τραιτσέφσκι, Λοϊζίδης, Αντενόν, Αντγουί, Μέσκα.

ΣΚΟΡΕΡ: 85΄Μελίσσας (αυτογκόλ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεργίου, Γκουανίνι, Χριστοδούλου (προπ.)

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Piccinini Marco

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Σκαπούλλης Χαράλαμπος