27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση χωρίς  άγχος και με αλλαγές θέλει  να αλλάξει το κλίμα. Οι σκέψεις του Οκκά για την 11αδα

Η Ανόρθωση χωρίς  άγχος και με αλλαγές θέλει  να αλλάξει το κλίμα. Οι σκέψεις του Οκκά για την 11αδα

By on 17 Μαρτίου, 2024 0 776 Views

Tα δεδομένα στην Ανόρθωση δεν είναι αυτή την εποχή αυτά που όλοι περίμεναν όταν έβλεπαν την ομάδα του Α΄ γύρου και σίγουρα τα βαθμολογικά κίνητρα εξανεμίστηκαν και μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Ωστόσο η αλλαγή προπονητή ,το πληγωμένο γόητρο των παικτών, και το βαρύ όνομα της ομάδας είναι αρκετά για να δημιουργήσουν κίνητρα για την  συνέχεια της πορείας της ομάδας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Γ.Οκκάς ανέλαβε σε δύσκολες στιγμές την ομάδα, με αγωνιστική και ψυχολογική πτώση και στόχους του είναι να ανασυντάξει δυνάμεις για να παρουσιάσει μια Ανόρθωση ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια αρχίζοντας από σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ.

Το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα αφού δεν λείπουν κάθε βδομάδα τα προβλήματα.

Οι Τσίκο, Ιωάννου, Τεχέρα και Κίκο δεν θα είναι διαθέσιμοι, ενώ ο Γκερέρο ίσως επιστρέψει αλλά θα δείξει πόσο έτοιμος είναι μετά από μεγάλη αποχή. Σε ετοιμότητα από θέμα φυσικής κατάστασης είναι και ο Κ. Αρτυματάς και ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής έστω σαν αλλαγή για πρώτη φορά φέτος.

Φανέλα βασικού ετοιμάζεται να πάρει ο Χρυσοστόμου, στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Τιουνέ,ενώ Παρούτης και Γουαρίς διεκδικούν την θέση του Τσίκο. Παράλληλα κτυπά την πόρτα της εντεκάδας ο Μαρμούκ.

Θα δώσει ευκαιρίες ο Οκκάς, ο οποίος θέλει σε αυτή τη φάση να ενεργοποιήσει όλους τους παίκτες αφού οι επιλογές είναι λίγες και όλα τα παιχνίδια δύσκολα. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και οι παίκτες που θα πάρουν ευκαιρίες να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

Αυτό που ελπίζει ο Οκκάς είναι ότι χωρίς άγχος βαθμολογικής πίεσης οι παίκτες θα αποφύγουν τα εύκολα λάθη που χάρισαν πολλά γκολ σε αντιπάλους και να έχουν περισσότερο ποδοσφαιρικό μυαλό στο παιχνίδι.

Ίσως δούμε και κάποιες διαφοροποιήσεις στην τακτική που θα ακολουθήσει η Ανόρθωση με τον Οκκά σε σχέση με αυτό που βλέπαμε  μέχρι τώρα.

Εξάλλου ο κόσμος της Ανόρθωσης περιμένει καλές εμφανίσεις και νίκες σε μεγάλα παιχνίδια για να ανέβει λίγο η ψυχολογία του. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και οφείλουν να του χαρίσουν την ικανοποίηση της προσπάθειας τουλάχιστον.