27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φιλική ήττα από τη Σερβία με βελτιωμένη εικόνα για την Εθνική μας

Φιλική ήττα από τη Σερβία με βελτιωμένη εικόνα για την Εθνική μας

By on 25 Μαρτίου, 2024 0 351 Views

Με γκολ του Σάβιτς στα αρχικά στάδια του αγώνα, η ομάδα μας γνώρισε την ήττα κόντρα στην Σερβία σε φιλικό που έγινε στο «ΑΕΚ Αρένα».

Με γκολ ξεκίνησε ο αγώνας στο «Αρένα». Στο 7′ Σάμαριτς έπιασε στον ύπνο με γρήγορη εκτέλεση φάουλ την άμυνα της ομάδας μας και ο Σάβιτς με κοντινή προβολή σκόραρε για το 1-0.

Στο 10′ ο Ιταλός διαιτητής είδε χέρι του Λαίφη μέσα στην περιοχή σε μια αυστηρή απόφαση. Ο Μολ έπεσε στην σωστή γωνιά και έπιασε την εκτέλεση του Μίτροβιτς.

Οι Σέρβοι στο 26′ είχαν νέα ευκαιρία για γκολ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Μίτροβιτς μόνος στην περιοχή είδε την προσπάθεια του να καταλήγει στην αγκαλιά του Μολ.

Με άστοχο σουτ του Κόστιτς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο β΄ημίχρονο η Εθνική μας ανέβηκε πιο ψηλά και διεκδίκησε την ισοφάριση με απαιτήσεις αλλά δεν είχε την τύχη μ ετο μέρος της ωστόσο έβγαλε μια καλύτερη εικόνα.

Η Εθνικής μας ομάδα στο 64′ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Πίττα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Ραίκοβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λοίζου έστειλε την μπάλα στην περιοχή και πριν ο Κορέια βάλει την προβολή σε άδεια εστία, αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ.

O Γιόβιτς τρία λεπτά πριν το τέλος είδε το σουτ του να περνά δίπλα από δεξί δοκάρι του Μολ. Στο 89′ ο Γκατσίνοβιτς πάτησε περιοχή όμως νικήθηκε από τον Μολ.

Στην αντεπίθεση ο Λοίζου μοίρασε στον Πηλέα που πλάσαρε όμως ο Ραίκοβιτς απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για τους Σέρβους.


Επόμενες υποχρεώσεις για την Κύπρο δύο φιλικά τον Ιούνιο, με τη Μολδαβία (8 Ιουνίου) και το Σαν Μαρίνο (11 Ιουνίου) εκτός έδρας. 

Κύπρος: Μολ, Καρώ (Κυπριανού 6′), Γκόγκιτς, Λαϊφης, Ανδρέου (Σπόλιαριτς Ν 46′), Χάμπος Κυριάκου, Κούσουλος (Αρτυματάς 75′), Κορέια, Λοϊζου, Πίττας(Κακουλής 89΄), Χαραλάμπους.

Στον πάγκο οι Παναγή, Δημητρίου, Αντωνιάδης, Κυπριανού, Κακουλλής, Ρούελ Σωτηρίου, Πηλέας, Σπόλιαριτς, Παναγιώτου, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Γαβριήλ, Ηλία, Φιλιώτης.

Σερβία: Ραίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Μάσοβιτς, Μίτροβιτς (Γκατσίνοβιτς 63′), Μπάμπιτς, Κόστιτς (Ζιέλαρ 63′), Λούκιτς (Τάντιτς 46′), Ζίβκοβιτς, Μιγιάνοβιτς, Σάμαρτζιτς (Γιόβιτς 46′), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Μπαζντάρ 77′)

Στον πάγκο οι Πέτροβιτς (Τ), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Τ), Πάβλοβιτς, Μλαντένοβιτς, Ζντιέλαρ, Γκασίνοβιτς, Γιόβιτς, Τάντιτς, Εράκοβιτς, Μπαζτάρ.

Κίτρινες: Κορέια – Μάσοβιτς

Διαιτητής: Marco Di Bello
Α΄βοηθός διαιτητής: Alberto Tegoni
Β’ βοηθός διαιτητής: Daniele Bindoni
Τέταρτος διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή