2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ζιντσένκο: «Αν η Ουκρανία με καλέσει θα πάω να πολεμήσω»

Ζιντσένκο: «Αν η Ουκρανία με καλέσει θα πάω να πολεμήσω»

By on 5 Απριλίου, 2024 0 738 Views

Για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μίλησε ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, ο οποίος τόνισε πως αν η πατρίδα του τον καλέσει θα πάει να πολεμήσει.

Ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο σε περίπτωση που κληθεί να υπερασπιστεί τα εδάφη της πατρίδας του!

Ο Ουκρανός αμυντικός της Άρσεναλ παραμένει στην Αγγλία σε όλο το διάστημα της πολεμικής σύρραξης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, όμως εφόσον η χώρα του τον χρειαστεί τότε θα απαντήσει στο κάλεσμά της.

Αυτό τουλάχιστον απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έθεσε το «Newsnight» του BBC, με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ να τονίζει: «Νομίζω ότι είναι μια ξεκάθαρη απάντηση. Θα πήγαινα».

Εν συνεχεία μάλιστα ο Ζιντσένκο πρόσθεσε πως αρκετοί από τους πρώην φίλους του στο σχολείο έχουν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό.

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόσφατα ήμασταν στο ίδιο σχολείο, παίζαμε στην παιδική χαρά ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τώρα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας», είπε. «Ειλικρινά, είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε» τόνισε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους Ρώσους συμπαίκτες με τους οποίους έχει συνυπάρξει στην καριέρα του, τονίζοντας πως έχει χάσει επαφή μετά τον πόλεμο.

«Από την εισβολή πραγματικά λίγοι μου έχουν στείλει μηνύματα και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γιατί δεν φταίνε αυτοί. Δεν μπορώ να τους πω, “Παιδιά, να διαμαρτυρηθείτε”, γιατί ξέρω ότι μπορούν να τους βάλουν στη φυλακή».