1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Ποστέκογλου: “Δεν είμαστε τράπεζα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είμαστε ομάδες”

Ποστέκογλου: “Δεν είμαστε τράπεζα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είμαστε ομάδες”

By on 5 Απριλίου, 2024 0 1534 Views

Ο Άγγελος Ποστέκογλου σχολίασε τις σκέψεις της Premier League να καταργήσει την αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση παραβίασης οικονομικών κανονισμών, τονίζοντας ότι είναι λάθος οι ομάδες να ξοδεύουν πολλά χρήματα για να είναι ανταγωνιστικές.

Η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενου να καταργηθεί η αφαίρεση βαθμών ως τιμωρία εάν παραβιαστούν οικονομικοί κανονισμοί του πρωταθλήματος κι αντί αυτού οι ομάδες να πληρώνουν ένα ποσό ως φόρο, κάτι δηλαδή με σύστημα που έχει ισχύει στο ΝΒΑ.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου σχολίασε την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα, αλλά πώς τα διαχειρίζεται η εκάστοτε ομάδα και πώς τα ξοδεύει.

“Στην Αυστραλία, είχαμε το ανώτατο όριο μισθών και κάτι παρόμοιο με έναν φόρο πολυτελείας. Κάτι που διατήρησε τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις, αλλά ένιωσα ότι κατέστειλε τη δυνατότητα του να είσαι ο καλύτερος.

Αυτό που ζητάτε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα κι όχι ομάδες που ξεπερνούν τις δαπάνες για να κερδίσουν πράγματα. Το θέμα δεν είναι να έχεις χρήματα, είναι το πώς τα ξοδεύεις.

Η Νιούκαστλ κέρδισε την παρουσία της στο Champions League πέρυσι, τη βοήθησε φέτος; Δεν είμαστε τράπεζες, είμαστε ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Δεν είμαστε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ταχυδακτυλουργικά στο Champions League όταν δεν φτιάχνεις την ομάδα σου.

Αυτό που λέω είναι ότι το Champions League είναι υπέροχο, τα χρήματα είναι υπέροχα, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα τερματίσουμε τρίτοι την επόμενη χρονιά; Όχι, στην πραγματικότητα, μάλλον θα είναι πιο δύσκολο.

Ο ρόλος μου σε όλα αυτά είναι να μην εντείνω την οικονομική πίεση για την κατάκτηση του Champions League, αλλά να δημιουργήσω μια ομάδα που ελπίζουμε να είναι ανταγωνιστική στο Champions League και στην Premier League”.