30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο φινάλε η ΑΕΚ παρέμεινε μια ανάσα από την κορυφή .Εκτός μάχης ο Άρης.Ο Μιλίτσεβιτς το χρυσό γκολ στο 95′

Στο φινάλε η ΑΕΚ παρέμεινε μια ανάσα από την κορυφή .Εκτός μάχης ο Άρης.Ο Μιλίτσεβιτς το χρυσό γκολ στο 95′

By on 14 Απριλίου, 2024 0 316 Views

Σε ένα παιχνίδι με τρία ακυρωθέντα γκολ (δύο για τον Άρη και ένα για την ΑΕΚ) και δύο τεράστιες ευκαιρίες λίγο πριν το 90λεπτο (μια για κάθε ομάδα), η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια με γκολ του Μιλίτσεβιτς στο 90+5’ και κράτησε την διαφορά από την κορυφή στον έναν βαθμό.Αντιθετα ο Άρης βγήκε νοκ -άουτ από τη μάχη του τίτλου και είναι πλέον αμφίβολη η έξοδος στην Ευρώπη
Εκεί που όλοι είπαν ότι δεν γίνεται να μπει άλλο γκολ, ο Μιλίτσεβιτς μετά από φάουλ του Γιούρτσο με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Βανά και έγινε το έλα να δεις στην κερκίδα… των 50 της ΑΕΚ.

Ελάχιστες καλές φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές στο 9΄ και στο 12΄. Αρχικά, ο Βανά Άλες έδιωξε το σουτ του Πέρε Πονς μέσα από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Ντιουνκού ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η μοναδική καλή στιγμή για τον Άρη καταγράφηκε στο 28΄, όταν ο Πίριτς μπλόκαρε το σουτ του Νίκολιτς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στο δεύτερο μέρος και στο 47΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπένγκτσον με το Σάβο, ο Σουηδός ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Πίριτς. Μετά από παρέμβαση, ωστόσο, του VAR ακυρώθηκε κι αυτό το γκολ ως οφσάιντ.

Απ΄εκεί και πέρα, ωστόσο, και παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, το τέμπο του αγώνα ήταν και πάλι χαμηλό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι και το 82΄. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Άλβες απέκρουσε το σουτ του Τρισκόφσκι μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κακόριν βγήκε απέναντι από τον Πίριτς, τον πέρασε, αλλά… σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90+2΄ σημειώθηκε τρίτο γκολ στο παιχνίδι, αλλά ακυρώθηκε κι αυτό. Ο Μόργαν Μπράουν είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, μετά από υπόδειξη του VAR.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, η ΑΕΚ σκόραρε και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κι έκρινε το παιχνίδι. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ, ο Μιλίτσεβιτς κέρδισε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άλβες, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Άρη, δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 100+1′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουρόσεβιτς από δεξιά και κεφαλιά του Μπένγκτσον, η μπάλα… έφυγε έξω.

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μάτισικ (85′ Μουσούντα), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Ζόκε, Νίκολιτς (46′ Μπράουν), Μοντνόρ, Μαγιαμπέλα (46′ Μπένγκτσον), Γκομίς (64′ Κοκόριν), Σουμάνσκι (46′ Σαβό).
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μουσούντα, Μποακί, Μπένγκτσον, Μπράουν, Κοκόριν, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Αμπουμπακάρ, Σάβο, Σεμέδο.

ΑΕΚ (Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιούνκου (65′ Ντιουνκού), Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Λέδες, Πονς, Γκάμα (78′ Τρισκόφσκι), Τόνγκια (78′ Γκιούρτσο) , Φαράζ (64′ Σάντος), Λόπες (71′ Ντίμερς).
Στον πάγκο: Ερερίν, Τόμοβιτς, Κάσας, Τρισκόφσκι, Καπτούμ, Σάντος, Ενρίκες, Σάντσες, Ναούμ, Γκιούρτσο, Μάμας, Ντίμερς.

Στο όριο καρτών: Γιαγκό, Μπένγκτσον (2) / Ντιούνκου, Γκαρσία (2)

ΣΚΟΡΕΡ: 90+5′ Μιλίτσεβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουμάνσκι, Μπρόρσον, Mπένγκτσον (3η), Γιαγκό (3η)/Ρομπέρζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000

Διαιτητής: Kehlet Jakob
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης