30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ιστορική πρόκριση για την Πάφος FC με τρομερή έμπνευση του Τάνκοβιτς

Ιστορική πρόκριση για την Πάφος FC με τρομερή έμπνευση του Τάνκοβιτς

By on 17 Απριλίου, 2024 0 507 Views

Έγραψε ιστορία η Πάφος FC. Για πρώτη φορά θα δώσει το παρών της στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου και θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο.

Μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Καρσέδο έχανε 1-0 από τον Απόλλωνα με πέναλτι του Σαγκάλ, αλλά ο Τάνκοβιτς είχε έμπνευση και με μια ΓΚΟΛΑΡΑ ισοφάρισε σε 1-1 στην πρώτη και μοναδική τελική εντός στόχου από την ομάδα του στο β’ ημίχρονο και έστειλε την ομάδα του στο μεγάλο παιχνίδι της 18ης Μαίου.


Ο Απόλλωνας είχε τη μεγάλη του στιγμή στην πρώτη φάση του ματς, όταν στο 4ο κι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάρκες, ο Ίβουσιτς απέκρουσε το σουτ του με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο δοκάρι, ενώ η Πάφος «άγγιξε» το γκολ στο 23’ με τον Ζάιρο (μετά από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Βαλακάρι) να φτάνει στο τετ-α-τετ με τον Λέουβενμπεργκ, ο οποίος του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στο 29’ ο Μάρκες απέτυχε για δεύτερη φορά να νικήσει τον πορτιέρο της Πάφου.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο και είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο του μισό δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη φάση. Παρ’ όλα αυτά, αφότου στο 56΄ ο Απόλλωνας δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε για ανατροπή του Μαλεκκίδη από τον Ρους, πήρε άλλο στο 68ο λεπτό, όταν μετά από ανατροπή του Μάρκες από τον Ίβουσιτς, ο διαιτητής κλήθηκε στο on-field review κι ακολούθως σφύριξε την παράβαση, με τον Σαγάλ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα δίνοντας το προβάδισμα στους κυανόλευκους κι ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ. Η Πάφος δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ο Απόλλωνας έψαξε περισσότερο το γκολ, όμως μια στιγμή μαγείας του Τάνκοβιτς στο 90+4΄ ήταν αρκετή για να στείλει στον τελικό την παφιακή ομάδα, με τον Σουηδό να σκοράρει με τηλεκατευθυνόμενο σουτ αρκετά έξω από την περιοχή

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Σάντος (84′ Φιλιώτης), Γιούρτσεβιτς, Εκπολό, Νταρίκουα, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Σπόλιαριτς (87′ Πέρετζ), Σέλβικ, Σαγκάλ (84′ Μπακένγκα), Μάρκες
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Άδωνη, Πεϊμπέρνς, Πέρετζ, Ποντικός, Αρτεάν, Κοστάκε, Φιλιώτης, Μπακένγκα

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Ζάιρο, Μποτσκάϊ, Ρους, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (62′ Τζάτζα), Ναμ, Ντράγκομιρ, Πέπε (78′ Κοντρέρας)
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μπρούνο, Κανέ, Δημητρίου, Αμπντουσαλάμοφ, Κοντρέρας, Τζάτζα, Μιχαήλ, Τουμάσι, Νταλίνια

ΓΚΟΛ: 70′ Σαγκάλ (π.)/90+4′ Τάνκοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάμπος/Βαλακάρι, Μποτσκάι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 9.000

Διαιτητής: Siebert Daniel Stanislaw
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Pfeifer Johann
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος