14 Μαΐου, 2024
  • 14 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΚ έΧασε την ευκαιρία, η Ανόρθωση έκανε το καθήκον της με τα παιδιά του Οκκά(1-1 στο φινάλε)

Η ΑΕΚ έΧασε την ευκαιρία, η Ανόρθωση έκανε το καθήκον της με τα παιδιά του Οκκά(1-1 στο φινάλε)

By on 28 Απριλίου, 2024 0 308 Views

Απίστευτo φινάλε στην Αρένα με την Ανόρθωση με τέρμα στις καθυστερήσεις να ισοφαρίζει σε 1-1 και να στερεί την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πάει ΓΣΠ τελευταία αγωνιστική και να μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμη και με ισοπαλία!

Καλύτερη η ΑΕΚ από την Ανόρθωση σε όλο το παιχνίδι όπως ήταν ένα παιχνίδι χωρίς τις σπουδαίες φάσεις.Ο Οκκάς με δυσκολία παρέταξε 11αδα με παίκτες φευγάτους(Καστέλ-Τεχέρα)και με αλλαγές μόνο 17χρονους, Η Ανόρθωση παρά τα προβλήματα απουσιών,φευγάτων, οικονομνιών,και βαθμολογικής αδιαφορία κατάφερε να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια και την ΑΕΚ όπως έκανε και με το ΑΠΟΕΛ και τον Άρη,και κράτησε ψηλά το γόητρο της τιμώντας την βαριά φανέλα και ιστορία της. Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε νωρίς ήταν αγχωμένη και δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον αγώνα μ εαποτέλεσμα να το πληρώσει στις καθυστερήσεις όπυ η ΑΝόρθωση είχε στο γήπεδο 7 Κύπριους,τρεις εκ των οποίων 17-18 χρόνων .

Είχε κάποιες ευκαιρίες για άλλα τέρματα η ομάδα της Λάρνακας με την Ανόρθωση να έχει μόνο μία τελική σε όλο το παιχνίδι.

Το τέρμα για την ΑΕΚ πέτυχε ο Λόπες στο 15’ με κοντινή κεφαλιά μετά από λάθος διώξιμο του Μιχαήλ σε σέντρα του Πέρε Πονς.

Όμως η ομάδα της Λάρνακας δεν πίεσε ιδιαίτερα την Ανόρθωση με την ομάδα της Αμμοχώστου να ισοφαρίζει στο 90’+2 με ανάποδο ψαλίδι του Μακούν μετά από προβολή αρχικά του Καστέλ όπου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.Ο Μακούν ήταν πρωταγωνιστής και στο γκολ της ΑΕΚ αφού ζήτησε φάουλ στη φάση που ο Λοπέζ σκόραρε κάτι που δεν είδε ο διαιτητής ούτε το VAR.Φάνηκε πάντως ο Λοπεζ να βάζει τα χέρια στον Μακούν πριν σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά ωστόσο οι διαμαρτυρίες του Μακούν και συμαπικτών του δεν έπεισαν τον διαιτητή για παράβαση.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τους γηπεδούχους να έχουν τον πλήρη έλεγχο και την Ανόρθωση να μην είναι απειλητική αλλά να κλέινει τους διαδρόμους

Μόλις στο 6’ ο Φαράζ με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς στο 15’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Πέρε Πονς από τα δεξιά έκανε τη μπαλιά, ο Μιχαήλ δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα και ο Λόπες με κεφαλιά από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια ανήκε στην ΑΕΚ η οποία μπορεί να μην πίεσε πάρα πολύ την Ανόρθωση, ήταν η ομάδα όμως που είχε τον έλεγχο και τις φάσεις. Της έλειπε η τεράστια φάση πέραν της ευκαιρίας με τον Τόνγκια στο 41’ ο  οποίος μόνος στην καρδιά της περιοχής της Ανόρθωσης μετά από μπαλιά του Γκάμα, προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να είναι περισσότερο διεκδικητική σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά να λείπουν οι φάσεις και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη φάση ήταν στο 63’ για την ΑΕΚ με τον Τόνγκια να κάνει το σουτ από κοντινή απόσταση, η μπάλα κάπου να χτυπάει και να αλλάζει πορεία με τον Μιχαήλ να βγάζει με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο αλλά δεν είχαν τις σπουδαίες φάσεις, με την Ανόρθωση να έχει την πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο 72’ με διαγώνιο σουτ του Κίκο με τη μπάλα να φεύγει πολύ μακριά από τα δοκάρια.

Στο 88’ η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Όμως τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με την Ανόρθωση ισοφαρίζει στην πρώτη της καλή φάση! Εκτέλεση φάουλ, ο Καστέλ έστειλε τη μπάλα με προβολή στο δοκάρι, δεν έβγαλε ο Πίριτς σωστά και με ψαλιδάκι ο Μακούν ισοφάρισε!

Οι προσπάθειες της ΑΕΚ στη συνέχεια δεν καρποφόρησαν με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται 1-1 και την ΑΕΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να πάει πρώτη στο ΓΣΠ και να αρκείται με ισοπαλία για τον τίτλο!

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία (65’ Σάντσες), Πονς, Γκάμα (74’ Ναούμ), Τόνγκια, Φαράζ (56’ Γκιούρτσο), Λόπες (46’ Τρισκόφσκι), Σολ (74’ Σάντος).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Κίκο, Κορρέα, Μακούν, Κορέια, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (72’ Τζούλιου), Τεχέρα (87’ Κωνσταντίνου), Παρούτης, Ουαρίς (77’ Χαραλάμπους), Καστέλ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκάμα, Πέρε Πονς / Μακούν, Τεχέρα

Διαιτητής: Cibelli Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Fourneau Francesco
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος