14 Μαΐου, 2024
  • 14 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο το ντέρμπι.Η Ομόνοια σφράγισε την Ευρώπη.Το ΑΠΟΕΛ κράτησε το πλεονέκτημα χάρη στην Ανόρθωση

Πράσινο το ντέρμπι.Η Ομόνοια σφράγισε την Ευρώπη.Το ΑΠΟΕΛ κράτησε το πλεονέκτημα χάρη στην Ανόρθωση

By on 28 Απριλίου, 2024 0 297 Views

Με γκολ του Βέλικο Σίμιτς στο 70ο λεπτό, η Ομόνοια νίκησε στο ντέρμπι «αιωνίων» με 1-0 το ΑΠΟΕΛ.

Με τη νίκη τους αυτοί οι πράσινοι έκλεισαν θέση στην Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, ενώ για το ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα πάει με πλεονέκτημα δύο αποτελεσμάτων στον τελικό πρωταθλήματος με την ΑΕΚ καθώς η ομάδα της Λάρνακας ισοφαρίστηκε από την Ανόρθωση στο φινάλε. Παρά την ήττα το ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα και της ισοπαλίας στον τελικό…με την ΑΕΚ στις 11 Μαίου χάρη στο Χ της Ανόρθωσης στις καθυστερήσεις στον αγώνα στο ΑΕΚ Αρένα. Αν κέρδιζε όμως τον αγώνα με την Ομόνοια θα πανηγύριζε την  κατάκτηση του τίτλου από σήμερα.

Οι πράσινοι με τους τρεις βαθμούς έφθασαν τους 68 και ξέφυγαν από Άρη και Πάφο, ενώ θα επιχειρήσουν να αναβαθμίσουν το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον τελικό του κυπέλλου, όπου απέναντι στην Πάφο θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Από την πλευρά τους οι γαλαζοκίτρινοι, παρά την ήττα, χάρις στην ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ανόρθωση, διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι με τους κιτρινοπράσινους. Έχοντας την υπεροχή, στην ισοβαθμία, απέναντι στην ομάδα της Λάρνακας, στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο ΓΣΠ, διατηρούν το δικαίωμα της πολυτέλειας δυο αποτελεσμάτων.

Το γκολ για το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου επιτεύχθηκε στο 29’ όταν μετά από λάθος του Κοσταντίνοφ ο Σεμέδο το εκμεταλλεύτηκε και ξέφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπέλετς και στην επαναφορά ο Σίμιτς την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ, που στο πρώτο ημίχρονο είχε δοκάρι στο 29’ με τον Κβιλιτάια, δεν μπόρεσε μετά που έμεινε πίσω στο σκορ να αντιδράσει.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Κούσουλος, Χαραλάμπους (90+2′ Κασάμα), Αλιούμ, Σίμιτς (86′ Μπασιρού), Σεμέδο, Κακουλλής (62′ Στεπίνσκι)

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Τσεμπάκ (76′ Γέφτε), Κοσταντίνοφ (76′ Μαϊόλι), Ντάλσιο, Σαρφό (83′ Βιγιαφάνες), Εφραίμ (65′ Δώνης), Εντονγκαλά, Κβιλιτάια (76′ Τομανέ)

ΣΚΟΡΕΡ: 69′ Σίμιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 72′ Σεμέδο, 90+4′ Μίλετιτς / 44′ Σαρφό

Διαιτητής: Jovanovic Srdjan

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Markovic Momcilo

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας