9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • OMONOIA:Ήταν τρείς φάσεις που μπορεί να τις δεχθούμε ώς ανθρώπινα λάθη.(Σοβαρές αιχμές για το ΑΠΟΕΛ)

OMONOIA:Ήταν τρείς φάσεις που μπορεί να τις δεχθούμε ώς ανθρώπινα λάθη.(Σοβαρές αιχμές για το ΑΠΟΕΛ)

By on 5 Ιανουαρίου, 2017 0 1733 Views

Σημαντικές τοποθετήσεις αναφορικά με τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα με τον Εθνικό, αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM.

«Θέλουμε ως γενική τοποθέτηση να πούμε πως δεν πρόκειται ποτέ μας να κρυφτούμε. Δεν θέλουμε αυτά που γίνονται σε βάρος μας, να γίνονται και στους αντιπάλους μας. Θέλουμε να κερδίζουμε καθαρά και το ίδιο όταν δεν νικούμε. Να χάνουμε επειδή δεν ήμασταν καλοί. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου για απόλυτη δικαιοσύνη και καταπολέμηση της προκατάληψης. Ούτε δεχόμαστε αυτό που πάει να καταντήσει καραμέλα για το ότι όλοι ευνοούνται. Δεν ισχύει. Τουλάχιστον, υπάρχουν ομάδες που δεν ευνοούνται με την ίδια συχνότητα. Κάποιοι κρατούν τα ηνία. Η ανατροπή μας χθες ήταν προϊόν του εξαιρετικού ρυθμού που ανέπτυξε η ομάδα. Έδειξε ψυχικά αποθέματα, ποιότητα, δημιουργικότητα, επιθετικότητα, ενώ είχε και τη ζεστή υποστήριξη του κόσμου. Υπήρχαν τρεις επίμαχες φάσεις. Στην πρώτη φαίνεται όντως, να υπάρχει επαφή, όμως μπορεί να προκύψει το ερώτημα πόσο συχνές είναι αυτές οι φάσεις. Για τις άλλες δύο, ήταν εξαιρετικά οριακές περιπτώσεις που λέμε ότι είναι το πλεονέκτημα είναι υπέρ του επιτιθέμενου. Δεχόμαστε ότι ήταν τρεις δύσκολες φάσεις, όμως είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να τις δεχτείς ως ανθρώπινα λάθη. Ποτέ δεν κάναμε ζήτημα για τέτοιες φάσεις. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε στο 70΄. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν αρκετές κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν. Γίνονταν και συχνές καθυστερήσεις. Παρόλο που διαφωνούμε για την αξιολόγηση του Εθνικού, σεβόμαστε όμως απόλυτα και δικαιούται η κάθε ομάδα να έχει διαφορετική άποψη. Δεν είναι τυχαίο που έχει δημιουργηθεί τόσο μεγάλη προκατάληψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο και εκδηλώνεται σχεδόν κάθε βδομάδα από διαφορετικές ομάδες από διαφορετικές ομάδες. Ο πρόεδρος του Εθνικού πριν 2-3 βδομάδες, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Ομόνοια. Τον καλούμε αυτόν όσο και άλλες ομάδες να συστρατευτούν μαζί μας στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Αφού και το ΑΠΟΕΛ διαπιστώνει προβλήματα στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και αφού εμμέσως παραδέχτηκε ότι ευνοήθηκε στο μεταξύ μας παιχνίδι το καλούμε δημόσια να τοποθετηθεί κατά πόσο θέλει να γίνουν αυτές οι αλλαγές, εκτός και αν είναι ευχαριστημένο με την παρούσα κατάσταση. Αν θέλουν αλλαγές να μας πουν αν είναι πρόθυμοι να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις. Νομίζετε ότι θα το κάνουν; Νομίζουμε ότι δεν θα το κάνουν. Διότι έμαθαν να λειτουργούν πολύ καλά στο υφιστάμενο καθεστώς και να υλοποιούν τους στόχους τους γνωρίζοντας καλά τα μονοπάτια της επιτυχίας. Είναι πρόθυμο να κάνει κινήσεις για να έρθει η αλλαγή; Θέλουμε να το αποδείξει και να καθίσουμε κάτι. Αν είναι πρόθυμο να το αποδείξει με ενέργειες. Να καθίσουμε κάτω και όλα τα σωματεία για να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές».

Για τη νίκη σε βάρος του Εθνικού…

«Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη το 2017. Μας ικανοποιεί που πετύχαμε αυτή τη νίκη. Καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την ήττα της ΑΕΚ και βελτιώσαμε την προοπτική μας στη βαθμολογία αφού είμαστε 6 βαθμούς μακριά από την 1η θέση. Η ομάδα έχει αρετές και αν δεν αδικεί τον εαυτό της, μπορεί να πετύχει πολλά τη φετινή σεζόν. Επιβάλλεται και να βελτιώσουμε την αμυντική μας συμπεριφορά. Είναι κάτι που δίνουμε έμφαση για να το βελτιώσουμε. Ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα και μας έχει προειδοποιήσει για δύσκολες αναμετρήσεις στο κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη βοήθεια που έδωσε στην ομάδα και τον καλούμε να στηρίξει την προσπάθεια μας στο οικονομικό και αγωνιστικό κομμάτι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και η σκέψη μας είναι στραμμένη στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα».