17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ήταν Κυρία.Με γκολάρα Ντέλετιτς και Ουάρντα (πεν)κέρδισε 2-0 την Δόξα

Ήταν Κυρία.Με γκολάρα Ντέλετιτς και Ουάρντα (πεν)κέρδισε 2-0 την Δόξα

By on 13 Δεκεμβρίου, 2021 0 7544 Views

Επιστροφή στην κυπριακή πραγματικότητα με νίκη για την Ανόρθωση. Χάρη στην γκολάρα του Ντέλετιτς στο 37’ και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουάρντα στο 55’ νίκησε με 2-0 τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Βέβαια, όσο η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό στο πρώτο τριαντάλεπτο… ανησύχησε ο Τιμούρ Κετσπάγια αφού είδε τους Κατσαράβα και Αμπαρτζουμιάν να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες αλλά και τον Σισκόφσκι να νικά τον Πόποβιτς στο 26’ από τα 11 βήματα αλλά και πιο νωρίς σε απευθείας φάουλ.
Το πανέμορφο γκολ όμως του Ντέλετιτς απελευθέρωσε τους γηπεδούχους από το άγχος, που είδαν τη Δόξα να βρίσκει κάποιες φάσεις στα αρχικά στάδια των εκάστοτε ημιχρόνων, αλλά εκτός σπο ένα σουτ του Σαντίκ που έδιωξε ο Λόρια δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Η εμφάνιση της Ανόρθωσης στο Α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλή και δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες και φσεις για γκολ με καλύτερη το χαμένο πέναλτι του Πόποβιτς που λίγο πριν είχε εκτελέσει φάουλ που έδιωξε δύσκολα ο Σισκόφσκι.Το γκολ του Ντέλετιτς ήταν λυτρωτικό αλλά το 1-0 λίγο για το Α’ημίχρινο..Στο Β’ημίχρονο μετά το 2-0 η Ανόρθωση έρριξε ρυθμό αλλα έλεγχε τον αγώνα παρά την προσπάθεια της Δόξας να αντιδράσει.

Ο διαιτητής Φωτίου Κωνσταντίνος σώθηκε από το VAR.Δύο πέναλτι δεν τα είδε ενώ του ξέφυγαν κάποια φάουλ και κάποιες κάρτες αφήνοντας με παράπονα τους γηπεδούχους.Το αποτέλεσμα και εξέλιξη τον βοήθηασαν στο τέλος.


Έτσι, με αυτή τη νίκη η Ανόρθωση ανεβαίνει στους 16 βαθμούς με ένα αγώνα λιγότερο , την ώρα που η Δόξα παραμένει στους 11 και στην ζώνη κινδύνου..

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Κατσαράβα (57′ Χριστοφή), Πόποβιτς (66′ Χρυσοστόμου), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς (74′ Λάζαρος), Ουάρντα
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Καλτσάς, Μπουσουλάτζιτς, Ιωάννου

Δόξα (Η. Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Αντενόν, Ασαμόα, Σαντίκ, Οικονομίδης (46′ Αντάμοβιτς), Κοβάσεβιτς (46′ Μέσκα), Λαφράνς, Μπαλντέ (80′ Τιντζιανί), Τραϊτσέφσκι (46′ Σάσι), Στυλιανού, Εμπραλίτζε (60′ Ολιβέιρα)
Στον πάγκο: Ορφανίδης, Μπένι, Τιτζανί, Χριστοφή, Φασουλιώτης, Βασιλείου, Καραμανώλης, Καλλής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουάρντα, Χρυσοστόμου / Κοβάσεβιτς, Εμπραλίτζε, Τραϊτσέφσκι

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς / Σαντίκ, Λαφράνς, Μπαλντέ, Στυλιανού, Καραμανώλης
ΘΕΑΤΕΣ: 2.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: Ντέλετις (37′), Ουάρντα (55′ πεν.)
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας