2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στις πρεμιέρες μετά την Ευρώπη η Ομόνοια δεν τα καταφέρνει.(τρίτωσε το κακό)

Στις πρεμιέρες μετά την Ευρώπη η Ομόνοια δεν τα καταφέρνει.(τρίτωσε το κακό)

By on 30 Αυγούστου, 2022 0 835 Views

Η προσγείωση της Ομόνοιας από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες στην έναρξη του πρωταθλήματος είναι τα τελευταία χρόνια ανώμαλη και πολύ δύσκολη. Οι πράσινοι ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από τον Ακρίτα Χλώρακας με 1-0 και έμειναν για τρίτη σερί χρονιά χωρίς νίκη στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Εκτός από τις προκρίσεις στον επόμενο γύρο ή σε όμιλο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το άλλο κοινό σημείο των τριών ανεπιτυχών προσπαθειών της Ομόνοιας ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Την περίοδο 2020-21 όταν οι πράσινοι ξεκινούσαν για να επιστρέψουν στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου εξήλθαν ισόπαλοι στο “Στέλιος Κυριακίδης” με την Πάφος FC 2-2. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο και το τελευταίο τέρμα του αγώνα με τους Μπεριγκό και Πάντσεον, ενώ ο Μποτεάκ σκόραρε δις (1-1, 1-2). Το παιχνίδι έγινε ανάμεσα στις δυο προκρίσεις των πρασίνων σε βάρος της Αραράτ και Λέγκια.

Ούτε πέρυσι τα κατάφερε η Ομόνοια. Η ομάδα της Λευκωσίας επέστρεψε από την “Αρένα” με την ήττα 2-1. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 με τους Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ, ενώ ο Παπουλής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την πρόκριση των πρασίνων στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Φέτος, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, αφού εκτός από την ήττα η Ομόνοια έχασε και δυο ποδοσφαιριστές ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής λόγω αποβολών. Ο Δημοσθένους πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους Κασάμα και Παναγιώτου να δέχονται την κόκκινη κάρτα. Η ήττα αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την τεράστια πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Σύμπτωση…;