30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε ανάσα με τριάρα η Ανόρθωση.Πρώτη νίκη στην έδρα της με καλή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο

Πήρε ανάσα με τριάρα η Ανόρθωση.Πρώτη νίκη στην έδρα της με καλή εμφάνιση στο β’ ημίχρονο

By on 21 Οκτωβρίου, 2022 0 11480 Views

Μετά από τέσσερεις σερί αποτυχίες, η Ανόρθωση επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Δόξας με 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν συνάμα η πρώτη της νίκη στην έδρα της τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ η Δόξα απογοήτευσε με την παρουσία της αφού ελάχιστες ήταν οι φορές που απείλησε την «κυρία». Η Ανόρθωση  ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 24’ με αυτογκόλ του Αντενόν και… καθάρισε την υπόθεση νίκη στο δεύτερο ημίχρονο με τέρματα των Χαρογιάν (58’) και Χρυσοστόμου (79’).

Στο Α’ημίχρονο η Ανόρθωση αν και καλύτερη ήτνα μέτρια και όχι απειλητική.Σκόραρε νε αυτογκόλ και έχασε δυο καλές ευκαιρίες με τον Ουάρντα.Στο β’ ημίχρονο οι αλλαγές και η είσοδος των Ιωάννου,Γουαρίς ,Χρυσοστόμου και Κορρέα ανέβασαν την Ανόρθωση και βελτίωσαν την εικόνα της με πιο γρήγορο ποδόσφαιρο ,με δημιουργία φάσεων και ακόμα δυο γκολ.Ο Χρυσοστόμου με την πρώτη του εμφάνιση έδειξε γιατί κακώς δεν τον υπολόγιζαν αυτοί που έφυγαν Ο Λάζαρος επανήλθε με καλές στιγμές ενώ ήταν ξανά αισθητή η απουσία σεντερ-φορ

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να μπαίνει πιο επιθετικά και να προσπαθεί να βρει κενούς χώρους και να επιτεθεί. Στο 15ο λεπτό μια κεφαλιά του Ουάρντα ήταν άστοχη. 2 λεπτά μετά η Δόξα απείλησε με τον Ασαμόα από πλάγια, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο 24ο λεπτό ο Μηνάς Αντωνίου έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αντενόν δεν συνεννοήθηκε με τον Σισκόφσκι και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του βάζοντας την Ανόρθωση μπροστά

4 λεπτά μετά ο Πάντσεον βρήκε με φοβερή πάσα τον Ουάρντα, ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να την περάσει πάνω από τον Σισκόφσκι και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 32΄ο Αιγύπτιος έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Κορέια τον βρήκε μετά από σέντρα, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 36΄ο Λόρια μάζεψε εύκολα ένα σουτ του Μπένι. Στο 42ο λεπτό ένα σουτ του Σόμπτζικ από πλάγια θέση, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις ο Νινγκά με ανάποδο ανάγκασε τον Σισκόφσκι να απομακρύνει σε κόρνερ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 58ο λεπτό ο Χάρογιαν με δύναμη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάζαρου

 Σε γενικές γραμμές η Ανόρθωση κρατούσε τη Δόξα μακριά από την εστία της και προσπαθούσε να ανανεώνει τις επιθέσεις της.

Στο 80΄ο Κίκο βρήκε το κεφάλι του Χρυσοστόμου που έκανε το 3-0!

Στο 81ο λεπτό ο Ουάρντα από καλή θέση έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 90΄ο Μέσκα είχε ένα άστοχο σουτ για τη Δόξα.

Συο 93’Ο M Iωάννου ανατράπηκε στην περιοχή όμως διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο (65′ Κορρέα), Αντωνίου, Κίκο, Σαμπό (46′ Ιωάννου), Πάντσεον (65′ Χρυσοστόμου), Χριστοδουλόπουλος (79′ Φερέιρα), Κορέια (55′ Γουαρίς), Ουάρντα, Νινγκά.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Ράντονιτς, Φερέιρα, Παρούτης, Γουαρίς, Κορρέα, Ιωάννου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου. 
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Κοβάσεβιτς, Στυλιανού (35′ Τιντζιανί), Αντενόν, Καραμανώλης, Βαγιέχο, Ίλιτς (66′ Αμπντουλάχι), Ασαμόα (66′ Κάργκμπο), Μπένι,Παυλίδης (35′ Μέσκα), Σαντίκ (27′ Σόμπτσικ).
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Μεσέν, Τιντζιανί, Ιωσηφίδης, Ίντζια, Ροδαλέγκα, Αμπντουλάχι, Φασουλιώτης, Τραϊτσέφσκι, Σόμπτσικ, Μέσκα, Κάργκμπο. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουάρντα / Μέσκα, Αντενόν, Βαγιέχο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 21′ Αντενόν (αυτογκόλ), 58′ Χαρογιάν, 79′ Χρυσοστόμου
ΘΕΑΤΕΣ: 4000
Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ιωάννου Μιχάλης