30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Γαλλία-Ελλάδα: Για την υπέρβαση κόντρα στον Μπαπέ και την παρέα του

Γαλλία-Ελλάδα: Για την υπέρβαση κόντρα στον Μπαπέ και την παρέα του

By on 19 Ιουνίου, 2023 0 2129 Views

Μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας, η Ελλάδα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα φιλοξενηθεί από τη Γαλλία των Μπαπέ και Γκριεζμάν με στόχο την υπέρβαση (21:45, Novasports).

Η Eλλάδα , μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας με 2-1 στην OPAP Arena και το 2/2 στα προκριματικά του EURO, είναι έτοιμη στο Stade de France να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν και να επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές της, που μπορεί να της είναι… χρυσό για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά των Γάλλων, τόσο ο Ντιντιέ Ντεσάν όσο και ο Αντουάν Γκριεζμάν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, δείχνοντας τον σεβασμό αλλά και την προσοχή που έχουν απέναντι στο σύνολο του Πογιέτ.

Παράλληλα, η «Equipe» ανέφερε ότι ο Γάλλος προπονητής θα προβεί σε περίπου τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της Παρασκευής (16/06) όπου οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 3-0 του Γιβραλτάρ. Αξιοσημείωτο δε ότι έχουν το 3/3 στον όμιλο μετά τις νίκες με Ιρλανδία και Ολλανδία.

Από την πλευρά της η Ελλάδα έδειξε έτοιμη για να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τον Γιώργο Μασούρα να εκπροσωπεί τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου και να δίνει το… σύνθημα για κάτι θετικό ενόψει του αγώνα.

Από τη μεριά του ο Γκουστάβο Πογιέτ, που απάντησε σε κάθε ερώτηση στα γαλλικά, έκανε ξεκάθαρο ότι η Εθνική Ελλάδας δεν πάει μόνο για να αμυνθεί αλλά για να παίξει το παιχνίδι της.

Να θυμίσουμε ότι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο έμπειρος κόουτς είναι οι: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Παντελής Χατζηδιάκος, Κώστας Τσιμίκας, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Λημνιός, Βαγγέλης Παυλίδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Τζορτζ Μπάλντοκ, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Αθανασιάδης, Λάζαρος Ρότα, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Γιώργος Τζαβέλλας, Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Τάσος Μπακασέτας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανώλης Σιώπης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Γιώργος Γιακουμάκης, Ταξιάρχης Φούντας, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Τάσος Δουβίκας.

Πρόγραμμα:

Ελλάδα-Γαλλία (21:45)
Ιρλανδία-Γιβραλτάρ (21:45)

Ρεπό: Ολλανδία

Βαθμολογία:

1. Γαλλία 9 (3 ματς)
2. Ελλάδα 6 (2 ματς)
3. Ολλανδία 3 (2 ματς)
4. Ιρλανδία 0 (2 ματς)
5. Γιβραλτάρ 0 (3 ματς)