17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δύσκολα αλλά τα κατάφερε ο Άρης Κέρδισε 2-1 την Δοξα με πέναλτι στο 85 ‘(με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες)

Δύσκολα αλλά τα κατάφερε ο Άρης Κέρδισε 2-1 την Δοξα με πέναλτι στο 85 ‘(με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες)

By on 28 Αυγούστου, 2023 0 1452 Views

Με γκολ-πέναλτι του Γκομίς στο 85ο λεπτό ο Αρης  έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Δόξας επικρατώντας με 2-1 και κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.
Από πολύ νωρίς στο 4ο λεπτό η Δοξα έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές, άντεξε αρκετά μέχρι ο Σουμάνσκι να ανοίξει το σκορ αλλά η απάντηση ήταν άμεση με το αυτογκολ του Μπρόρσον.
Ο Σουηδός λίγο αργότερα αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα αλλά η ομάδα του στο τέλος τα κατάφερε από την άσπρη βούλα.

A’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στη Λεμεσό, με τον Άρη να έχει την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του, αλλά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα. Η ελαφρά ταξιαρχία δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή που απέκτησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν ο Τρούγιτς μόλις στο 2ο λεπτό αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του και το πλάνο του προπονητή του.

Ο Άρης απείλησε στο 14΄με καλή κεφαλιά του Μπαμπίκα, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο 17′ ο Στεπίνσκι υποχρέωσε τον Σισκόφσκι σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του ο Μπράουν επιχείρησε το σουτ, με τον Σκοπιανό τερματοφύλακα να διώχνει εκ νέου.

Στο 26′ και στο 36′ οι Στεπίνσκι και Μπαμπίκα απείλησαν εκ νέου, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η μοναδική ευκαιρία της Δόξας στο 45λεπτο ήταν στο 38′ όταν ο Ναμπί με απευθείας εκτέλεση κόρνερ πήγε να ξεγελάσει τον Βανά, όμως, ο τελευταίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν μας έκανε σοφότερους. Ο Άρης κρατούσε την μπάλα και προσπάθησε από το ξεκίνημα να σκοράρει, με τον Στεπίνσκι στο 52′ να κάνει το δυνατό σουτ και ο Σισκόφσκι να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Τη λύση για τους γηπεδούχους είχε ο Σουμάνσκι, με το νεαρό Λευκορώσο να ανοίγει το σκορ στο 58′. Εκεί που όλα έδειχναν ότι τα πράγματα απλοποιηθηκαν για τον Άρη και πως όλα πήραν το δρόμο τους για τη δεύτερη σερί νίκη, ήρθε το αυτογκόλ του Μπρόρσον για να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Στο 65′ ο Μάριος Αντωνιάδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ακολούθως στον αμυντικό του Άρη και στα δίκτυα για το 1-1.

Δεν έφτανε αυτό, 11 λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 76′ ο Μπρόρσον ανέκοψε αντικανονικά τον Κλέοφιλο και ως τελευταίος ποδοφαιριστής δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.

Τα εναπομείναντα λεπτά παίχτηκαν με την απόλυτη ισορροπία, με το σκορ ισόπαλο και τις δυο ομάδες με δέκα παίκτες.

Στο 82′ η ελαφρά ταξιαρχία κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αντωνιάδη, με την μπάλα να αποκρούεται αρχικά από τον Κύπριο διεθνή αμυντικό. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες το πέναλτι επικυρώθηκε από το VAR  και ο Γκομίς με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 2-1.

Το γκολ αυτό και ο τρόπος που ήρθε ήταν επόμενο να θολώσει το μυαλό των φιλοξενουμενων. Στο 90′ ο Μαγιαμπέλα πήγε να το εκμεταλλευτεί, αλλά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 98′ ο Γκομίς έκανε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Σισκόφσκι σε δύσκολη επέμβαση.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα που βρήκε τον Άρη να κερδίζει πολύ δύσκολα με 2-1.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσούντα (69′ Καζού), Μπράουν, Σπόλιαριτς (75′ Γκομίς), Στεπίνσκι (69 Μπένγκτσον), Σανέ, Στρούσκι, Μπρόρσον, Μοντνόρ (46′ Σουμάνσκι), Ουρόσεβιτς, Μπαμπίκα (46′ Μαγιαμπέλα)
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Ζάντρο, Καζού, Μποακί, Μπένγκτσον, Δημητρίου, Γκομίς, Γιαγκό, Μαγιαμπέλα, Σουμάνσκι

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Πάντιτς, Σιέλης, Τρούγιτς, Τραϊτσέφσκι, Ναμπί, Αντωνιάδης, Μουχαμέντ, Στυλιανού, Κυριάκου (67′ Τσετσέροβιτς), Ασάντε (55′ Κλεοφίλο)
Στον πάγκο: Αντωνίου, Κυριάκου, Τσισκόνε, Σαντίκ, Κλεοφίλο, Κωνσταντίνου, Τσετσέροβιτς, Άπια, Έρνεστ, Πούριτς

ΓΚΟΛ: 58′ Σουμάνσκι, 85′ Γκομίς (π.)/ 67′ Μπρόρσον (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπράουν/Τραϊτσέφσκι, Ναμπί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπρόρσον/Τρούγιτς
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 500
Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας