2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με άνετη πεντάρα η Ομόνοια ξανά στο -4 από την κορυφή .Καθάρισε τη Δόξα σε 17′

Με άνετη πεντάρα η Ομόνοια ξανά στο -4 από την κορυφή .Καθάρισε τη Δόξα σε 17′

By on 13 Ιανουαρίου, 2024 0 615 Views

Στο αψε -σβήσε πριν προλάβουν να ζεσταθούν η Ομόνοια καθάρισε τον αγώνα με την Δόξα και πλησίασε ξανά στους -4 την κορυφή. Στο… τσακ-μπαμ η Ομόνοια πέτυχε τρία γκολ και έκανε περίπατο το ματς με τη Δόξα, της οποίας επικράτησε τελικά με 5-1 στο ντεμπούτο του Τσέτιλ Ρέιχνταλ στον πάγκο της! Ούτε ο Νορβηγός τεχνικός δεν θα περίμενε ένα τέτοιο… καταιγιστικό ξεκίνημα από την ομάδα του, η οποία έβγαζε… φωτιές και προηγήθηκε με 3-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο!
Ο Λοΐζου στο 7’, ο Μπέζους στο 15’ και ο Κούσουλος στο 17’ πέτυχαν τα πρώτα τρία γκολ των πρασίνων, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Κακουλλής με πέναλτι στο 39’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ο… Μάθιους με αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου μείωσε για τη Δόξα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Σίμιτς στο 69’.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το σκορ είναι μια μόνο πτυχή της καλής απόδοσης των πρασίνων. Μια ομάδα που πρέσαρε ψηλά, που έκλεβε μπάλες και παίκτες που είχαν την εντολή να δοκιμάζουν τα πόδια τους και να εκτελούν από οποιοδήποτε σημείο είχαν την ευκαιρία. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονό οι πράσινοι είχαν 12 τελικές προσπάθειες με τις 9 να είναι στον στόχο.

Μια Ομόνοια αποφασισμένη να κάνει μια νέα αρχή, μια ομάδα που ήξερε τις ήθελε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο βάζοντας πίεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στην Δόξα και αυτό το πλάνο έφερε αποτέλεσμα. Οι πράσινοι στο ξεκίνημα του αγώνα κατάφεραν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και να πετύχουν τρία τέρματα μέσα σε 17 λεπτά και ουσιαστικά να κερδίσουν την αναμέτρηση.

Ο Λοιζου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς μόλις στο 8ο λεπτό με ένα ιδανικό φαλτσαριστό σουτ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας . Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μπέζους με ένα δυνατό και παράλληλα τεχνικό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να εδραιώνει το προβάδισμα των πρασίνων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Δόξα που περιοριστικέ σε έναν παθητικό ρόλο δέχθηκε και τρίτο τέρμα από τον Κούσουλο ο οποίος αφού ευνοήθηκε από τις κόντρες μετά από σέντρα με κοντινό σουτ έκανε τι 3-0. Η Ομόνοια δεν μείωσε την ένταση της και κατάφερε να πετύχει άλλο ένα τέρμα με εκτέλεση πέναλτι του Κακουλλή στο 40, πέναλτι που κέρδισε ο Κούσουλος σε προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα προς τα έξω. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτογκόλ του Μάθιους στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό θέλοντας να πετύχει και άλλα τέρματα. Στο ξεκίνημα του δεύτερο ημίχρονο οι πρασινοι χρειάστηκε να κάνουν αναγκαστική αλλαγή με τον Σιπριάνο να μένει στο έδαφος με μυϊκό πρόβλημα και τον Λέζιακς να πέραν στον αγώνα. Ο Ρέιχνταλ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φανερό πως ήθελε η ομάδα του να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό καθώς ο αγώνας είχε κριθεί.

Οι πράσινοι κατάφεραν να πετύχουν και ένα πέμπτο τέρμα με τον Σίμιτς ο οποίος πήρε την κάθετη μπαλιά του Μπέζους που έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και σκόραρε. Όπως ήταν φυσικό με τις πολλές αλλαγές που έγιναν ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αλλά και πάλι η Ομόνοια ήταν επικίνδυνη και έψαχνε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Το τελικό 5-1 αλλά και το χειροκρότημα των φίλων της Ομόνοιας στο τέλος του αγώνα φανερώνει πως το πρώτο τεστ του Ρέιχνταλ πήγε αρκετά καλά.


ΟΜΟΝΟΙΑ
: Φαμπιάνο, Μάθιους, Σιπριάνο (50′ Λέζιακς), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαραλάμπους (70′ Φράνσον), Μπέζους (79′ Μπασιρού), Λοΐζου, Σίμιτς (79′ Αμού), Κακουλλής (70′ Αλιούμ).
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Κελεπέσιη, Ψάλτης, Αλιούμ, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού, Ζαχαρίου, Λανγκ, Αμού, Προκοπίου. 
ΔΟΞΑ: Αντωνίου, Τάντι, Αντωνιάδης (46′ Σιέλης), Κυριάκου (56′ Προβιδάκης), Τρούγιτς (65′ Σκόγκλουντ), Ναμπί, Βελκόφσκι, Αλτσέους (56′ Ντζεντζέ), Πούριτς, Ασάντε, Σαντίκ (82′ Τραϊτσέφσκι).
Στον πάγκο: Αγριμάκης, Π.Κυριάκου, Σιέλης, Τραϊτσέφσκι, Λοϊζίδης, Σκόγκλουντ, Προβιδάκης, Χ.Κυριάκου, Ντζεντζιέ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φράνσον / Πούριτς

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Λοΐζου, 15′ Μπέζους, 17′ Κούσουλος, 39′ Κακουλλής (πέν.), 69′ Σίμιτς / 45+1 ‘ Μάθιους (αυτ.)
ΘΕΑΤΕΣ: 4601 εισιτήρια
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Kabakov Georgi Nikolov
AVAR: Στυλιανού Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Μάθιους, Σιπριάνο, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2), Μπέζους (5) / Τρούγιτς, Ντζεντζέ, Βελκόφσκι, Σαντίκ (2), Κυριάκου, Ναμπί (5), Αλτσέους (7).