28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λύτρωση από την άμυνα…Το ΑΠΟΕΛ κράτησε την απόσταση στην κορυφή με δύσκολη νίκη στην Περιστερώνα.Το γκολ ο Κονσταντίνοφ,δοκάρι η Δόξα

Λύτρωση από την άμυνα…Το ΑΠΟΕΛ κράτησε την απόσταση στην κορυφή με δύσκολη νίκη στην Περιστερώνα.Το γκολ ο Κονσταντίνοφ,δοκάρι η Δόξα

By on 18 Φεβρουαρίου, 2024 0 856 Views

Δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε, αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Το ΑΠΟΕΛ δεν πάτησε την μπανανόφλουδα στην Περιστερώνα όπως ο Άρης και η Πάφος, κέρδισε τη Δόξα με 1-0 χάρη στο τέρμα του Κοσταντίνοφ και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από το “Αντώνης Παπαδόπουλος” θα ξεκινήσει τα πλέι οφ η ομάδα της Λευκωσίας και στο +3 από τον Άρη. Στην τελευταία θέση με 12 βαθμούς παρέμεινε η Δόξα, η οποία είχε δοκάρι με τον Ομάρ Χάνι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Προτού συμπληρωθούν δυο λεπτά αγώνα το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βιγαφιάνιες, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Κυριάκου. Στο 7ο λεπτό ο Ναμπί έκανε την επικίνδυνη σέντρα, η οποία πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπέλετς και μετά από αρκετά λεπτά καταγράφηκε η επόμενη καλή στιγμή. Στο 30′ ο Μεχρί έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια και τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Βιγιαφάνιες από ευνοϊκή θέση πέρασε έξω.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου καταγράφηκε η καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Χάνι στο 45+3′ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και τράνταξε το δοκάρι του Μπέλετς. Δυο λεπτά προηγουμένως, ο Ντβάλι υποχρέωσε τον Κυριάκου σε δύσκολη απόκρουση μετά από μακρινό σουτ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Σα Πίντο μέχρι το 57′ έκανε ακόμα τρεις αλλαγές προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να βρει το πολυπόθητο τέρμα, το οποίο ήρθε στο 62′ με τον Κοσταντίνοφ. Ο Βούλγαρος μέσος μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε την κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ντβάλι και κατέληξε στα δίκτυα για το 0-1. Οι γαλαζοκίτρινοι εκπλήρωσαν το βασικό ζητούμενο που ήταν το γκολ και στο 69′ ο Εφραίμ λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη, ωστόσο το σουτ του απκρούστηκε από τον Κυριάκου.

Η Δόξα δεν είχε να χάσει κάτι και τα έπαιξε όλα για όλα. Ανέβασε τις γραμμές και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δεν το επέτρεψε και το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε τη 18η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

ΔΟΞΑ: Κυριάκου, Τάντι, Φοφανά (85′ Β. Κυριάκου), Τρούγιτς (85′ Σκόγκλουντ), Τραϊτσέφσκι, Ναμπί, Βελκόφσκι (74′ Χ. Κυριάκου), Αντωνιάδης, Προβυδάκης (74′ Μέσκα), Πούριτς, Χάνι (57′ Ασάντε).

Στον πάγκο: Δημοσθένους, Σκόγκλουντ, Αντενόν, Β. Κυριάκου, Χ. Κυριάκου, Μέσκα, Ασάντε.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Ζέφτε, Βιγιαφάνιες (57′ Εφραίμ), Κβιλιτάια (80′ Ντάλσιο), Κρέσπο (23′ Σατσιάς), Σούσιτς, Μαρκίνιος (46′ Ντονγκάλα), Κοσταντίνοφ, Μεχρί, Δώνης (57′ Τομανέ).

Στον πάγκο: Κίττος, Σιπριάνο, Καραμανώλης, Εφραίμ, Γουίλσον, Μαϊόλι, Σατσιάς, Ντάλσιο, Τομανέ, Πολυκάρπου, Σαρφό, Ντονγκάλα

Κίτρινες: Τρούγιτς / –

Στάδιο: Κατωκοπιά Επιστροφή – Γλαύκος Κληρίδης
Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Putros Sandi Dhia Jirjis
AVAR: Λάμπρου Λάμπρος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας